LifestyleTips

Checklist voor een hike vakantie

Checklist voor een hike vakantie

Een checklist voor een wandelvakantie is voor iedereen anders. Dit heeft te maken met een aantal factoren: waar ga je heen, hoe lang ga je wandelen, in welk seizoen ga je, met wie ga je, enzovoorts. Eigenlijk betekent dit dat de ideale checklist voor een hike vakantie niet bestaat. Wel zijn er een aantal basis items die iedereen nodig heeft en die je op ieder lijstje terug kunt vinden. Wat deze basis items zijn lees je hieronder.

Comfort en veiligheid zijn het belangrijkste

Dat veiligheid hieronder valt is natuurlijk logisch. Je wilt altijd zo veilig mogelijk vertrekken wanneer je op reis gaat. Zo ook bij een wandelvakantie. Bij veiligheid kun je denken aan een EHBO-kit mocht er iets gebeuren onderweg, extra licht in het donker en een lijst met telefoonnummers mocht er iets ernstigs gebeuren.

Verder hoort comfort ook zeker onder het rijtje ‘belangrijkste items’. Bij comfort denken we aan kleding en schoenen die je meeneemt. Heb je snel last van pijnlijke voeten? Kies dan voor voorlopige orthopedische schoenen zodat je gedurende de wandelvakantie genoeg steun hebt. Er zijn een hoop verschillende comfortabele schoenen waar je uit kunt kiezen. Zo heb je semi orthopedische schoenen waar je zelf voetbedden in kunt leggen of normale hardloopschoenen die je in de sportwinkel kunt vinden wanneer je niet heel veel last hebt tijdens lange wandelingen.

Voldoende gezonde snacks

Je weet van tevoren vaak nog niet hoe veel je op een dag gaat lopen. Natuurlijk heb je een planning gemaakt, maar soms lukt het om langer te lopen of ben je na een paar kilometer al op. Het is belangrijk om vanuit huis genoeg gezonde snacks mee te nemen. Je weet onderweg nooit zeker of dat ene winkeltje er nog staat en of het restaurant in het dorp open is.

Geef een reactie