LifestyleTips

De leukste steden en dorpen in Nederland waar je wellicht niet direct aan denkt

leukste steden

Wie graag een gezellig weekendje weg wil in Nederland moet deze steden/dorpen echt eens gezien hebben!

Volendam

Dit is een klein dorpje in noord Holland. Staat bekend om haar mooie kleurrijke windmolens en haar bijzondere klederdracht: de hul die op het hoofd wordt gedragen en bloedkoralen kettingen.Je kunt er zelfs op de foto in Volendamse klederdracht! Ook zijn er vele toeristische winkels langs de dijk en heerst er een ontspannen en gezellige sfeer. Er is een kaaswinkel waar je een rondleiding kunt krijgen en zo kunt zien hoe kaas wordt gemaakt. En er zijn mooi ingerichte eetrestaurantjes met altijd verse vis op het menu maar ook andere (plaatselijke) lekkernijen.

Gorinchem

Is een stad gelegen in Zuid-Holland. Gorinchem kent vele historische gebouwen en ook een aantal monumenten. Het heeft een rijke geschiedenis die goed behouden is gebleven in de loop der jaren. Her en der zijn de sporen van vroeger duidelijk te zien zoals de eeuwenoude stadswallen. Iedere tweede zondag van de maand zijn er exposities, optredens en demonstraties maar ook proeverijen en workshops. De oude binnenstad biedt voldoende levendigheid met leuke winkels, markten en gezellige eet- en drinkgelegenheden. Overnachten in de warme sfeer van de stad? Dan is Hotel Goud & Zilver een echte aanrader. De volgende ochtend zorgen zij bij La Kantina ook nog eens voor een heerlijk ontbijt. Wil je meer lezen over Gorinchem en omgeving? Lees dan zeker eens dit blog over de toerist in eigen land.

Appingedam

Een dorp in provincie Groningen. Hier kun je nog vele middeleeuwse panden bewonderen. Met haar duidelijke zichtbare resten uit het verleden (de oude dorpskern, het oude raadhuis, de Nicolaikerk en de drie unieke hangende keukens en twee smalle bruggetjes boven het Damsterdiep) behoort Appingedam zeker toch een van de mooiste dorpjes van Nederland!

Gouda

Is een stad in zuid Holland. Gouda heeft een mooie binnenstad met vele historische en monumentale gebouwen. De stad staat bekend om zijn (wereldwijde bekende)kaas, kaarsen, pijpen, Gouds plateel en stroopwafels. Als je de kaasmarkt bezoekt zul je het gevoel krijgen terug in de tijd te zijn gegaan! Ook zijn er genoeg activiteiten waarin kaas een hoofdrol speelt. In het uitgaansleven is ook genoeg te beleven: grote en kleine leuk ingerichte restaurantjes met uitgebreide en diverse eetmogelijkheden.

Born

Een dorpje in de provincie Limburg. Het staat bekend om zijn kasteelpark en kasteelruïne. Van het kasteel is helaas niet veel over, er staan slechts enkele muren overeind van de oude waterburcht. En er is nu een dierenpark te vinden die gevestigd is in de voormalige kasteeltuinen met heuse berberaapjes die je kunt bezoeken.

Geef een reactie