Auto&vervoermannenSport

Voordelen van het leasen van een auto

auto lease

Zakelijk leasen als ondernemer

Ben jij ondernemer? Dan is het vast een goede optie om te gaan voor een zakelijke leaseauto. Er is een enorme markt als het aankomt op zakelijke leasauto’s. Maar wat zijn nu precies de voordelen wanneer je kiest voor leasen in plaats van kopen? En wat houdt zakelijk leasen precies in?

Zakelijke leaseauto

Voor een vast maandbedrag rij je in een prachtige leaseauto. Alles zit bij het bedrag in, behalve brandstof. Rij je veel privé kilometers? Juist dan is het handig om zakelijke lease te overwegen. Je betaalt dan een vast maandbedrag aan bijtelling en kunt vaak ongelimiteerd privé kilometers rijden!

Volledige ontzorging met zakelijk leasen

Zoals gezegd betaal je bij leasen een vast maandbedrag, en hoef je daarnaast enkel nog brandstof te betalen. De verzekering van de auto is geregeld, de wegenbelasting is geregeld en nog meer. Is de auto bijvoorbeeld kapot? Dan kun je in veel gevallen rekenen op vervangend vervoer terwijl je wacht op de kosteloze reparatie!

Uiteraard belastingvoordelen!

Wanneer je eigen ondernemer bent, is het vrijwel altijd aantrekkelijk om te kiezen voor zakelijk vervoer. Het zou ronduit zonde zijn om met je privé auto te blijven rijden. Alle kosten die je immers maakt met de leaseauto, kun je afstrepen tegen de inkomsten wanneer je belastingaangiftes doet. Ben je ZZP’er en zijn er voor jou veel vrijstellingen tot een bepaald bedrag? Ga dan zeker voor een leaseauto wanneer je net over de grens dreigt heen te gaan! Ook BTW technisch heeft zakelijke lease veel voordelen.

Kies voor een bekende dealer

Overweeg jij het leasen van een zakelijke auto? Dan is het wel goed om dit te doen via een specialist. Op die manier weet je zeker dat alle papieren netjes op orde zijn.

Geef een reactie