Mens&gezondheidTips

10 Tips om schoonmaken goed te onderhouden

schoonmaken

Schoonmaakbedrijf Amersfoort en tips bij het onderhouden van de schoonmaak

Een schoonmaakbedrijf in Amersfoort is altijd handig wanneer je jouw huis of bedrijf goed schoon wilt houden. In deze blog krijg je wat tips met betrekking tot het goed onderhouden van een schone werk- of leefomgeving.

  1. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk opruimt. Heb je lunch gehad? Ruim dan direct de bordjes op en zet ze in de vaatwasser. Met dit soort kleine opruimwerkzaamheden zorg je dat het daadwerkelijke schoonmaken minder werk is.
  2. Stofzuig regelmatig. Stofzuigen is ontzettend belangrijk. Op die manier verwijder je kruimels en stof.
  3. Dweil met regelmaat. Heb je goed gestofzuigd? Dan is het altijd goed om even te dweilen. Op die manier krijgt de vloer weer mooie glans en ziet het er proper uit.
  4. Let altijd op de details bij schoonmaak. Bij schoonmaken is het goed om altijd te letten op hoekjes en andere details. Op die manier weet je zeker dat het allemaal netjes gaat.
  5. Zorg dat je op de hoogte bent van bepaalde eisen in jouw branche. Denk aan de HACCP eisen in de horeca. Op deze manier kom je nooit voor verrassingen te staan bij bepaalde controles. Iedere branche kent immers wel bepaalde hygiëne eisen en codes.
  6. Kies voor overzichtelijke schoonmaakroosters (thuis en op kantoor). Dit is natuurlijk zeker ideaal wanneer je een woning of pand met anderen deelt. Zorg dat taken netjes verdeelt worden: zo is het voor iedereen minder werk.
  7. .Lees de etiketten van schoonmaakmiddelen. Deze moet je niet onderschatten. Bepaalde schoonmaakmiddelen kunnen immers behoorlijk agressief zijn. Wanneer je die op de huid krijgt, kan dit voor irritatie of erger zorgen.
  8. Investeer in goede middelen en goede apparatuur.
  9. Geen tijd? Kies voor een schoonmaakbedrijf. Goedkoop is immer duurkoop, ook wanneer het aankomt op schoonmaak. Een goedkope stofzuiger kan gemakkelijk kapot gaan.
  10. 10. Tijd genoeg, maar zeker willen weten dat de schoonmaak goed en frequent gebeurt? Schakel een schoonmaakbedrijf in. Op die manier zit je altijd goed qua schoonmaak.

Schoonmaakbedrijf Amersfoort

Ben je in Amersfoort op zoek naar een schoonmaakbedrijf? Er zijn genoeg goede opties voor je! Laat je goed informeren over de mogelijkheden.

 

 

Geef een reactie