Mens&gezondheidSport

Dit zijn drie manieren om een goede conditie te krijgen!

Dit zijn drie manieren om een goede conditie te krijgen!

Hoe lang is het geleden dat jij voor het laatst eens écht buiten adem was? Als je antwoord iets was in de trant van ‘vandaag nog op de trap’, is het maar goed dat je terecht bent gekomen in dit blog. Naast dat het hele coronavirus een flinke impact heeft gehad op onze fysieke gesteldheid, bieden de ontwikkelingen in landen als Amerika ook niet echt perspectief richting een gezondere leefstijl. Om onze conditie toch maar weer wat op peil te krijgen en eens wat vaker buiten adem te zijn na een echte inspanning, hebben we dit blog geschreven. Je leest hier precies wat je moet doen om binnen no time de conditie van een leeuw te hebben. Lees vooral gauw verder!

Kracht opbouwen

Waar een groot deel van de bodybuilders het ongetwijfeld oneens met ons zal zijn, is het toch wel goed dat we het aspect ‘krachttraining’ even benoemen. Het is namelijk dankzij een samenloop van omstandigheden ontstaan dat onze spieren hier en daar wat slinken. Misschien zijn je armer een stuk minder groot geworden dan ze ooit waren, maar misschien merk je ook wel dat je benen wat lijken te krimpen.

Het zou op deze momenten geweldig zijn om de sportscholen eens in te lopen. Als je hiernaast wat let op je voeding – dus met name op de inname van je eiwitten – kweek je binnen no time weer de spieren die je ooit gehad hebt en dit maakt het uitvoeren van bepaalde cardio-oefeningen weer een stuk makkelijker.

Lopen, rennen, fietsen

Zoals je al even hebt kunnen lezen is het goed om cardio te gaan doen als je jouw conditie wat wilt verbeteren. Zowel tijdens het wandelen als het rennen als het fietsen is het heel goed mogelijk dat je hartslag wat omhoog gaat en je merkt dat ademhalen wat zwaarder wordt. In dit geval is het goed om dit gevoel zo lang mogelijk vast te houden en vooral te blijven doorzetten. Samen met bijvoorbeeld een loopladder ben jij in staat om jouw conditie binnen no time weer op peil te krijgen.

We realiseren ons ook dat het opbouwen van je conditie niet iets is wat in een paar minuten gebeurt, maar als jij in staat bent om voldoende tijd en energie in jezelf te investeren ga jij een letterlijke vernieuwing van jou als persoon tegemoet. Veel succes!

Geef een reactie