Mens&gezondheidTipsVerslaving

Overstap maken naar e-sigaretten?

Overstap maken naar e-sigaretten?

Wil je stoppen met roken, maar wil het niet lukken? Dat is niet gek. Om in één keer ‘cold turkey’ te stoppen met roken is voor veel mensen erg lastig. Daarom is een e-sigaret een goede tussenstap. Er zijn genoeg e-sigaretten te vinden waar geen nicotine in is verwerkt, waardoor je geen zorgen hoeft te maken over de verslavende werking. Bovendien hebben e-sigaretten genoeg voordelen vergeleken met traditionele sigaretten. Ben jij klaar om de overstap te maken?

Geen gele nagels en vieze geuren meer

Voor je uiterlijk en verzorging is het heel gunstig om te kiezen voor e-sigaretten. Er zit namelijk geen tabaksrook of teer in de e-sigaretten verwerkt waardoor je er geen gele vingers van krijgt. Ook zullen je tanden niet verkleuren als je gaat voor het speciale e-liquid kopen. Verder produceren e-sigaretten geen rook en blijf je dus vrij van rookgeur. De geur van sigaretten trekt snel in je kleren en is niet voor iedereen prettig. Door te kiezen voor e-sigaretten heb je hier voortaan geen last meer van. Kortom, je uiterlijk zal er zeker van opknappen als je de overstap maakt. 

Bespaar kosten met e-sigaretten

Wist je dat e-sigaretten een stuk goedkoper zijn dan traditionele sigaretten? In plaats van regelmatig een pakje te kopen hoef je enkel soms e-liquid voor e-sigaret aan te schaffen. Je kunt hier een stuk langer mee doen. Een starterskit schaf je aan voor een aantal tientjes en hier zul je al een tijdje zoet mee zijn. E-liquids kun je in bulk kopen en in meerdere hoeveelheden mg. Je zult dus niet om de haverklap naar de winkel moeten rennen om nieuwe sigaretten in te slaan. 

Het verschil in kosten is voor veel mensen een reden om over te stappen naar e-sigaretten. Ze willen dan niet zozeer stoppen met roken, maar zijn vooral bezig met het kostenplaatje. Zo zie je maar dat niet alleen e-sigaretten geschikt zijn als tussenstap. Ze zijn goedkoper, hebben geen slechte invloed op je uiterlijk en stoten geen rook uit. Je beschermt niet alleen jezelf, maar ook je omgeving. 

Hoe zorg je dat je van de sigaretten afblijft?

Om uiteindelijk helemaal te stoppen met roken moet je zorgen dat je niet meer terugkeert naar traditionele sigaretten. In het begin kan dit lastig zijn, vooral als je voor e-sigaretten zonder nicotine kiest. Toch hebben e-sigaretten een aantal beweegredenen die elektronisch roken aantrekkelijker maken dan een echte sigaret. Denk bijvoorbeeld aan de grote collectie aan smaken die te verkrijgen is. Ga op zoek naar de smaak die jij erg lekker vindt en vul hiermee je trek in een sigaret. 

Een andere methode is om steeds een andere smaak uit te proberen. De nieuwsgierigheidsfactor zorgt er voor dat je meer bezig bent het testen van iedere smaak dan dat je denkt aan traditionele sigaretten. Alternatieven om de drang naar een sigaret te onderdrukken is kauwgom kauwen of door gezond voedsel te eten. Ook is in beweging blijven een goed idee, omdat zo je gedachtengang bezig blijft met de activiteit. Afleiding is een grote sleutelfactor in het stoppen met roken.

Geef een reactie