LifestylemannenMens&gezondheidTips

Hulp bij het regelen van jullie echtscheiding

regelen echtscheiding

Niemand wil het meemaken, maar soms is een echtscheiding de enige manier om de problemen tussen partners het hoofd te bieden. Los van een groot aantal praktische regelingen die hierbij komen kijken is deze periode ook mentaal heel wat om te verwerken en een plaats te geven. Beide partijen hebben er dan ook alle baat bij dit zo sereen mogelijk aan te pakken. Hoe kun je zo optimaal mogelijk je scheiding regelen?

Durf hulp te vragen

Zijn jullie bang dat jullie er alleen niet uit geraken, aarzel dan niet om hulp te vragen en te aanvaarden. Een mediator inschakelen bijvoorbeeld kan helpen de zaken in een juist perspectief te zien. Hij of zij zal als neutrale partij bijstand bieden in tal van zaken die bij een echtscheiding komen kijken. Door de onafhankelijkheid is een mediator in staat de zaken tot hun essentie te herleiden en de communicatie tussen jullie te herstellen. Zo voorkom je een ‘vechtscheiding’. Daar wordt namelijk echt niemand beter van.

Waarbij kan een mediator helpen?

Omdat het voor de partners zelf dikwijls vooral een emotionele aangelegenheid is, zal de mediator aan de hand van een heleboel vragen over jullie persoonlijke situatie nagaan welke regelingen allemaal dienen getroffen te worden. Denk bijvoorbeeld aan het hoederecht voor de kinderen, het verdelen van de bezittingen, het vervullen van de wettelijke formaliteiten en dergelijke meer. Hij zal jullie wegwijs maken in al deze zaken en jullie op weg helpen in het vinden van een oplossingen die voor beide partijen tot tevredenheid stemt.

Jullie komen er samen uit

Hoewel een mediator jullie hulpmiddelen zal aanreiken om tot oplossingen te komen, liggen alle beslissingen uiteindelijk nog steeds bij jullie. Het zijn jullie die tot een overeenkomst zullen komen, weliswaar met een kleine hulp, die voor alle partijen bevredigend zijn. Het grote voordeel hiervan is dat dit proces jullie zal helpen in het verwerken en aanvaarden van jullie emoties en dat jullie er uiteindelijk toch samen in slagen alles op een goede manier geregeld te krijgen.

Dankzij de bemiddeling zullen beide partijen met een beter en geruster gevoel het hoofdstuk kunnen afsluiten en elk hun eigen weg verder gaan in de wetenschap dat alles op een serene manier werd geregeld.

Een echtscheiding hoeft dus zeker geen traumatische ervaring te betekenen, noch voor jullie beiden noch voor jullie omgeving. Trouwen, maar ook scheiden doe je samen. Geen de prachtige tijd die jullie vast en zeker hebben gehad een mooi plekje in je herinnering en stop alle energie in de rest van je mooie leven.

Geef een reactie