Huis en tuinTips

Voor welke vloer ga jij in huis?

welke vloer

Ze zeggen dat voorkeuren en smaken verschillen en dat geldt vooral als het gaat om het kopen van een vloertype voor je huis. Het belangrijkste is dat je rekening houdt met een aantal factoren voordat je een definitieve keuze maakt, zoals de duurzaamheid, de installatie, het onderhoud, de kosten en andere voor- en nadelen van het gebruik van een bepaald type vloer. Wanneer je een specifiek decoratiestijl in gedachte hebt, is het belangrijk om de vloer hiermee te matchen. Op deze manier wordt je huis namelijk een geheel.

Hardhout en laminaat

Hardhouten vloeren zijn tijdloos en passen vrijwel overal bij dankzij de verschillende houtsoorten, en –kleuren waar je uit kunt kiezen. Er zit echter een groot verschil in soorten en kwaliteit en zo ook in prijs. Simpel laminaat hoeft tegenwoordig niet veel meer te kosten, maar een prachtig kwalitatieve hardhouten vloer, kan best weer oplopen in kosten. Heb je je daarnaast wel eens verdiept in parketvloer onderhoud? Ook belangrijk om je vloer mooi en goed te houden.

Bij voorkeur wordt aanbevolen om vast of bewerkt hardhout te gebruiken, afhankelijk van het type hout dat de voorkeur heeft. Ook laminaatvloeren zijn een goede economische keuze die de uitstraling van een echte houten vloer voor minder geld oplevert. Deze wordt geleverd met verschillende patronen en ontwerpen om echt massief hout te imiteren. Vinylvloeren zijn een goede keuze voor badkamers en ruimten met veel verkeer zoals de slaapkamer, de bijkeuken en de keuken. Bovendien bespaar je op deze manier geld dat je weer in de vloer kan steken voor bijvoorbeeld de woonkamer.

Tapijt

Als je voorkeur uitgaat naar tapijt, is er een enorme selectie die je zou kunnen beschouwen. Let hierbij op de textuur, het merk, het patroon en de gebruikte kleur. Kies niet voor een al te lichte kleur, aangezien vlekken soms moeilijk uit tapijt te krijgen zijn. Het voordeel van tapijt is dat je geen vloerverwarming nodig hebt en het biedt veiligheid voor kinderen aangezien het grip geeft en een val enigszins kan verzachten.

Tegel- en gietvloeren

Je kan ook kiezen voor een tegelvloer in mozaïek, keramiek, porselein en natuursteen. Deze kunnen duurzaam zijn en je huis een unieke uitstraling geven. Een moderne trend op het gebied van vloeren is de gietvloer. Niet alleen is dit type vloer onderhoudsvriendelijk, maar ze hebben ook een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een gietvloer? Neem dan eens contact op met Van Hollandse Bodem. Zij bieden uitstekend advies, service én een prachtig eindresultaat!

Geef een reactie