Tips

3 redenen om LED bouwlampen te gebruiken

3 redenen om LED bouwlampen te gebruiken

LED verlichting is al jaren ontzettend populair. Niet alleen als het gaat om huis- en tuinverlichting, maar zelfs ook voor mensen in de bouw. Wist je dat een LED bouwlamp bijvoorbeeld enorm veel voordelen kan hebben ten opzichte van ieder andere lamp? Steeds vaker stappen vakmensen dan ook naar de bouwmarkt om LED bouwlampen aan te schaffen. Hoewel de vraag naar deze bijzondere bouwlampen gestaag toeneemt, is ook duidelijk geworden dat er ook nog een grote groep mensen is die niet weten wat nu precies de voordelen van een LED bouwlamp is. Speciaal voor die groep hopen we het één en ander op te helderen in dit artikel. Daarom vind je hier 3 redenen om LED bouwlampen te gebruiken.

1. Energiezuinig

Verreweg het grootste voordeel van LED bouwlampen is dat ze een enorme financiële meerwaarde hebben. Het energieverbruik ligt dan ook circa 80 procent lager dan bij andere lampen. Er zijn zelfs speciale bouwlampen verkrijgbaar die op zonne-energie werken. Hierbij zijn er dus helemaal geen extra kosten meer voor het branden van de lamp. Deze werkt volledig via de energie die de zon uitstraalt. Daarnaast is een LED bouwlamp ook nog eens ontzettend duurzaam. Zo gaat deze gemiddeld veel meer branduren mee dan bijvoorbeeld een halogeenlamp. Hoewel de aanschafprijs wellicht wat hoger ligt, haal je dit er dus op de lange termijn met gemak weer uit. Uiteindelijk is de LED bouwlamp dan ook stukken voordeliger dan traditionele bouwlampen.

2. Verantwoorde keuze

Een LED bouwlamp verbruikt dus niet alleen veel minder energie, maar de CO2-uitstoot is ook een stuk lager. En dat is natuurlijk een prettig idee voor een ieder die het goed voor heeft met het milieu. Die zijn of haar steentje bij wil dragen aan het verbeteren van de wereld om zich heen. Bovendien heeft dit als professional ook nog enigszins meerwaarde. Zo vinden steeds meer consumenten het belangrijk om de verantwoorde keuze te maken. Als ze kunnen kiezen uit een bedrijf die oog heeft voor het milieu tijdens het werken en eentje die hier weinig aandacht aan besteedt, dan is de keuze anno 2021 vaak al snel gemaakt.

3. De bouwlamp blijft koel

Een groot nadeel van veel bouwlampen is dat ze eerst moeten opwarmen alvorens ze op volle sterkte kunnen branden. LED is echter direct op volledige sterkte en zal energie zeer efficiënt omzetten in licht. Hierdoor wordt de lamp zelf niet warm tijdens het branden. Hierdoor neemt de brandveiligheid op de bouwplaats toe. Je hoeft niet bang te zijn dat de bouwlamp oververhit raakt en daarmee misschien zelfs een brand veroorzaakt. Daarnaast heeft een koele bouwlamp ook nog een aantal voordelen voor de schilders, stukadoors en bouwvakkers onder ons. Zij hoeven na het werken immers niet nog een tijdje te wachten tot de bouwlamp weer is afgekoeld, maar kunnen deze direct inpakken en wegrijden. Dat bespaart een hoop tijd wanneer je het liefst gewoon direct vertrekt. Bij lampen die erg warm worden is het immers belangrijk om eerst de tijd te nemen deze af te laten koelen.

Geef een reactie