zakelijk

De grootste voordelen van detachering

De grootste voordelen van detachering

Detachering is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Toch brengt het voor sommige mensen ook spanning met zich mee. Want wat zijn je rechten en plichten wanneer je voor een andere werkgever werkt dan het detacheringsbureau wat jou heeft aangenomen? Hoe zit dat eigenlijk allemaal precies? En is detachering te vergelijken met uitzendwerk of juist helemaal niet? Wie is jouw officiële werkgever en is het mogelijk om van de ene op de andere dag plotseling ontslagen te worden? Aan de hand van de volgende grote voordelen van detachering hopen we antwoord te geven op al deze vragen!

Meer zekerheid

Het allergrootste voordeel van detachering en daarmee ook direct het grootste verschil tussen uitzendwerk en werken voor een detacheringsbedrijf is het gevoel van zekerheid. Wanneer je wordt ingeschakeld door een detacheringsbedrijf zijn zij jouw werkgever. Dit gebeurt middels een contract. Vaak een contract voor een langer termijn. Dit in tegenstelling tot uitzendwerk waarbij je vaak in elk geval de eerste dagen over weinig tot geen zekerheid beschikt.

De detacheerder neemt jou in dienst en leent je vervolgens uit aan een ander bedrijf. Het contract heeft vaak de duur van het project wat je bij dit bedrijf bent aangegaan. Dit kan enkele maanden tot zelfs een jaar zijn. Bovendien heb je ook, net als bij ieder ander contract, recht op een opzegtermijn. Als je werkt voor een detacheerder kan je dus niet zomaar ontslagen worden. Je beschikt over dezelfde rechten als bij ieder andere arbeidsovereenkomst.

Wist je dat het zelfs mogelijk is om een vast contract, oftewel een contract voor onbepaalde tijd, aangeboden te krijgen? Hierbij val je nog steeds onder dienst van de detacheerder en beschik je over alle rechten en plichten die anderen in een onbepaald dienstverband hebben. Werken voor een detacheerbedrijf geeft dus precies dezelfde zekerheid als dat je bij de werkgever zelf zou solliciteren.

Meer zekerheid

Meer ervaring

Een detacheringsbedrijf bied je de mogelijkheid om bij veel verschillende bedrijfsculturen binnen te kijken. Hierdoor kun je veel meer ervaring opdoen. Dat levert niet alleen een voordeel op voor het verbreden van je kwaliteiten, maar ook om een nóg betere carrière op te bouwen. Bovendien is het ook nog eens een prettig idee om in je cv verschillende vakgebieden op te schrijven en te laten zien dat je zeer flexibel bent. Werken voor een detacheringsbedrijf kan dan ook op de lange termijn veel voordelen bieden voor het verdere verloop van je carrière.

Persoonlijke begeleiding

Bij een detacheringsbedrijf zijn er ontzettend veel verschillende sectoren en vacatures waar je uit kunt kiezen of voor gekozen kunt worden. Zoek alleen maar eens een vacature letselschadebehandelaar op en je ziet dat het aanbod ontzettend groot is. Een groot voordeel van een detacheringsbedrijf is tevens dat je deze werkgever niet zelf hoeft te benaderen, maar van persoonlijke begeleiding kunt profiteren. De detacheerder zal samen met jou kijken welke vacatures het beste bij je passen en hoe je je loopbaan verder goed kunt uitstippelen. Dit is met name handig wanneer je bijvoorbeeld al een tijd werkloos bent of als je nog niet weet welke baan het beste bij jou past. 

Geef een reactie