Huis en tuinTips

5 exclusieve tips voor je badkamer

exclusieve tips badkamer

Droom jij al tijden van een vernieuwde badkamer? Is je huidige badkamer echt aan vervanging toe of kan deze wel een Pinterestwaardige make-over gebruiken? De afgelopen jaren zijn er steeds meer nieuwe mogelijkheden ontstaan om de badkamer op een bijzondere wijze te restylen. In dit artikel vind je 5 exclusieve tips om je badkamer een luxe make-over te geven!

1.         Schaf exclusieve badkamermeubels aan

De badkamer speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse woningen. Waar we voorheen voornamelijk aandacht besteedden aan de woonkamer en keuken, zien we anno 2018 dat de badkamer niet achter kan blijven. Dit is de ruimte waar je kunt genieten van een oase van rust na een drukke dag. De kamer waar je even een momentje voor jezelf kunt nemen en op kunt laden om de resterende dagen door te komen. Hoog tijd dan ook om deze ruimte eens flink onder handen te nemen.

Om de uitstraling van de badkamer te veranderen is het belangrijk dat je veel aandacht besteedt aan de badkamermeubels. Deze kunnen de sfeer in de ruimte maken of breken. Exclusieve badkamer meubels voorzien jouw badkamer binnen mum van tijd van een luxe sfeer. Met handgemaakte meubels geniet je van een geweldige uniciteit binnen de kamer.

exclusieve badkamer meubel

2.         Een nieuwe douchecabine

Veel mensen beklagen zich over de oudbollige uitstraling van hun badkamer. Toch is het opknappen van de gehele badkamer niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de badkamer te moderniseren zonder al te diep in de buidel te tasten. Een nieuwe douchecabine is een mogelijkheid die enorm vaak wordt toegepast. Hiermee realiseer je direct een luxe en moderne uitstraling in de badkamer, zonder dat hier extreme verbouwingen aan te pas komen.

3.         Vernieuw de vloer

Net als in elke andere ruimte van de woning is de vloerkeuze van essentieel belang om meer sfeer in de badkamer te halen. Vroeger zag je voornamelijk badkamertegels in de badkamer. Inmiddels is het assortiment een stuk breder en heb je tientallen verschillende keuzes. Natuurlijk kan je dit ook zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt kiezen voor echte luxe tegels, maar ook voor de namaak variant. Aan het uiterlijk kan je het verschil niet zien. Laat je niet gek maken door vreemde verkoopteksten, maar blijf bij je eigen smaak en blijf altijd binnen het budget. Het vernieuwen van de vloer levert direct een geheel andere uitstraling op. Hierbij maakt het niet uit of je direct een gehele maandsalaris kwijt bent of nog wat extra’s op je spaarrekening laat staan.

vloer badkamer

4.         Let op de handdoekkeuze

Handdoeken mogen tegenwoordig echt gezien worden in de badkamer. Waar ze voorheen vooral achter gesloten kastjes werden opgeborgen, zien we tegenwoordig dat ze vrolijk uitgestald worden op hippe plankjes. Bij de aanschaf van nieuwe handdoeken is het dan ook belangrijk om op de kleuren en materialen te letten. Door deze af te stemmen op het badkamerinterieur, geef je deze direct een luxe en exclusieve uitstraling.

5.         Groen, groen en nog eens groen

Zeg het met bloemen! Dat is een gezegde die dikwijls gebruikt wordt en ook in de badkamer heel erg waar is. In de badkamer hoor je te leven en dat mag ook best gezien worden. Waarom zou je in het gehele huis planten plaatsen en de badkamer overslaan? Planten brengen letterlijk leven in de brouwerij en dankzij het hoge vochtgehalte hoef je ook nog eens weinig water te geven. Kies echter wel voor planten die een hoog vochtgehalte en warm klimaat gewend zijn, zo blijven ze langer mooi.

groen badkamer

Geef een reactie