Lifestyle

Welke alternatieven heb je als je je spaargeld veilig wilt stellen

Welke alternatieven heb je als je je spaargeld veilig wilt stellen

Zie je dat je spaargeld steeds minder waard wordt en dat je geen rente meer krijgt en zoek je een manier om je spaargeld veilig te stellen? Wil je financieel onafhankelijk worden en zoek je een veilige vorm van beleggen? Of heb je geen vertrouwen meer in de banken en zie je dat we in een tijd leven van financiële onzekerheid, nerveuze beurzen en hoge inflatie? 

Hieronder lichten we 3 interessante alternatieven toe je hebt als je je spaargeld veilig wilt stellen. 

Overweeg verduurzamen van je huis als investering

We beginnen maar meteen met het minst voor de hand liggende alternatief: verduurzaming. Investeren in duurzame energie kan je niet alleen veel geld besparen maar kan ook een interessante investering zijn voor de langere termijn. Neem bijvoorbeeld zonnepanelen. Over het algemeen geldt bij zonnepanelen dat het 6 tot 7 jaar duurt voor je je investering hebt terugverdiend. Aangezien zonnepanelen meestal 25 jaar meegaan leveren ze 18 jaar pure winst op. In zekere zin levert het aanschaffen van zonnepanelen dus 3 keer het bedrag op wat je erin hebt gestoken, en is het dus een interessante investering. Ditzelfde principe gaat ook op als je investeert in een warmtepomp. Duurzaamheid kost dus geen geld, want als je het slim aanpakt levert het je alleen geld op.

Gouden baren of munten kopen als veilige investering

Wil je in iets investeren waarvan het vrijwel zeker is dat het zijn waarde behoudt, dan kies je voor goud. Goud is echt en tastbaar. Je kunt goud vasthouden en ergens in opbergen. Goud is daarom populair als beleggingsobject. In tegenstelling tot aandelen, obligaties en fondsen die op de beurs verhandeld worden zijn gouden munten een vorm van tastbare activa die in de loop van de tijd in waarde kunnen stijgen. Zeker in onzekere financiële tijden is het interessant om goud te kopen. Je ziet daarom dat in turbulente tijden veel beleggers hun toevlucht in goud zoeken waardoor de prijs van goud stijgt.

Gouden baren of gouden munten kopen is ook interessant omdat je geen btw hoeft te betalen over de aankoopsom. Ga je gouden munten kopen dan kun je dat het beste doen bij gerenommeerde goudhandelaren om te voorkomen dat je iets koopt wat waardeloos is. Je kunt ook de beurzen bezoeken die door de Nederlandse Vereniging van MuntHandelaren worden georganiseerd. 

Investeer in vastgoed als je je spaargeld wilt veiligstellen

Investeren in vastgoed is al jaren een succesformule om een vermogen op te bouwen. Maar het vereist wel wat meer kennis en een grotere investering dan wanneer je goud zou kopen. Als je investeert in vastgoed dan committeer je jezelf ook voor een langere periode, en dat is wel iets waar je je terdege van bewust moet zijn. Bovendien is vastgoed is op dit moment erg duur waardoor je goed moet weten waar je mee bezig bent en al een behoorlijk bedrag moet hebben voordat je kunt gaan beginnen met investeren. Maar als je het zorgvuldig aanpakt is het nog steeds een lucratieve manier om te investeren en valt er met vastgoed veel geld te verdienen. 

Geef een reactie