Huis en tuinTips

Zo geef je jouw foto’s een prominente plek in huis

Zo geef je jouw foto’s een prominente plek in huis

Foto’s maken, wie doet dat nou niet? Of je nu op een spannende reis gaat, de eerste verjaardag van je kind viert of gewoon zomaar leuke foto’s met dierbaren wilt maken, met foto’s leg jij de mooiste momenten vast. Leuk om later nog eens te bekijken en herinnerd te worden aan die mooie tijd of gebeurtenis. Toch zien we vaak dat deze foto’s ergens in een mapje op een computer worden opgeslagen en hier verder niks mee gedaan wordt. Hartstikke zonde als je het ons vraagt. Er zijn immers enorm veel creatieve oplossingen om jouw foto’s een prominente plek in huis te geven. Zo vind je op fotolijsten-online.nl een heel scala aan prachtige lijstjes om jouw foto’s een mooie plek te geven.

Maar hoe kan je al die foto’s nou op creatieve wijze verwerken in huis? Zijn er nog dingen waar je rekening mee moet houden als je een fotolijstje aanschaft? In dit artikel geven we een aantal tips.

Collage van foto’s

Beschik je misschien wel over duizenden foto’s van die ene vakantie, het eerste jaar van je kind of een andere speciale en belangrijke gebeurtenis? Maak dan gerust een collage om al die foto’s op een fijne manier te verwerken. Dit kan je zelf doen door meerdere foto’s in een grote collagelijst te stoppen, maar je kan ook een collage op canvas laten maken. Voor welke optie je ook kiest, met een collage vallen jouw mooiste foto’s zeker op in huis.

Fotowand

Steeds vaker kiezen mensen één muur uit en ‘behangen’ deze met foto’s. Ideaal als je niet wilt dat er overal in huis losse fotolijstjes staan. Bovendien maak je zo een duidelijk statement in huis. Maar hoe pak je zo’n fotowand aan?

Allereerst is het belangrijk dat je over de juiste fotolijstjes beschikt. Soms vinden mensen het lastig om een formaat uit te kiezen. Ga je voor verschillende maten of hou je het bij één maat? En wat nou als een foto net niet binnen het lijstje past? Gelukkig is voor dat laatste dilemma een eenvoudige oplossing te vinden. Met een passe partout op maat valt de foto altijd mooi binnen het lijstje. Kies daarnaast voor lijstjes die bij jouw huidige interieur passen en maak de kleuren niet te bont. Kies gelieve voor één of hooguit twee neutrale kleuren. Leg vervolgens de gekochte lijstjes uit op de vloer. Zo kan je schuiven met de lijstjes totdat je de perfecte compositie hebt gevonden. Hierdoor weet je zeker dat je later geen spijt krijgt van de verdeling aan de muur.

passe partout op maat

Kies voor opvallende fotolijstjes

Vaak zien we dat mensen bang zijn dat hun lijstjes te veel opvallen. Hierdoor kiezen ze voor kleine exemplaren of stoppen ze de foto’s ergens weg. Ons advies? Doe dit vooral niet! Foto’s zijn juist geweldige sfeermakers en kunnen de woning in één klap een stuk persoonlijker maken. Het zou dan ook zonde zijn als je deze lijstjes gaat verstoppen. Kies daarom gerust voor grotere lijstjes, zoals een fotolijst 30 x 40, of ga voor opvallende kleuren en materialen. Zo breng je direct een mooi statement aan in huis.

Geef een reactie