Huis en tuinTechnologieTips

Welke tv beugel past bij mijn televisie?

Welke tv beugel past bij mijn televisie_

De afgelopen jaren heeft de technologie niet stilgestaan. Dat zien we dan ook duidelijk terug in vernieuwde apparatuur. Zo ook bij de productie van televisies. Waar deze tientallen jaren terug nog enorme beeldbuizen waren, worden ze vandaag de dag steeds mooier en moderner. Zo is de hedendaagse televisie plat en strak en past deze binnen vrijwel ieder interieur. Niet alleen de beeldkwaliteit is van groot belang, maar ook het design speelt een belangrijke rol in de keuze van mensen. Zo zijn de televisies van 2019 bijna kunstwerken te noemen. En hoe behandel je een kunstwerk? Deze zet je meestal niet op een groot meubelstuk, maar geef je een prominente plek aan de muur. Waarom zou jij jouw prachtige design televisie dan ook niet zo behandelen? Met een tv beugel is alles mogelijk!

Ondanks dat de populariteit voor de tv beugel stijgt, zien we ook dat veel mensen moeite hebben om de juiste keuze te maken. Tv beugels zijn immers in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hoe weet je dan welke muurbeugel bij jouw televisie en interieur past? Wij zetten de meest bekende tv beugels voor jou op een rijtje en leggen uit in welke situatie deze het meest geschikt zijn.

Draaibare tv beugels

Over het algemeen kunnen we tv beugels in drie categorieën onderverdelen: draaibare, kantelbare en vaste muurbeugels. De draaibare tv beugel is veruit het meest populair. Dit zijn muurbeugels die, zoals de naam uiteraard al doet vermoeden, over flexibele armen beschikken. Hierdoor is het mogelijk om de televisie iedere gewenste richting op te draaien. Ontzettend fijn natuurlijk als er visite is en je wilt dat iedereen van het beeldscherm kan genieten. Maar ook als je in de open keuken staat en je ondertussen de televisie in de gaten wilt houden. Dankzij een draaibare tv beugel is alles mogelijk!Draaibare tv beugels

Kantelbare beugels

Deze muurbeugels zien we voornamelijk terug in de slaapkamer. Hierbij wordt de beugel vaak aan het plafond bevestigd en kan je door de televisie te kantelen, vanuit ligpositie gewoon je favoriete films en series blijven volgen. Let er wel op dat je de juiste beugel voor het gewicht van je televisie kiest. Dit geldt overigens ook voor iedere andere muurbeugel. Zo weet je zeker dat je televisie altijd veilig bevestigd is als je deze probeert te kantelen.

Elektrische tv beugels

Ben je van het gemak en heb je geen zin om telkens vanuit je luie stoel op te staan om je televisie de juiste kant op te draaien? Geen probleem. Met een elektrische tv beugel is dit probleem voorgoed verleden tijd. Door middel van een app hoef je niet meer op te staan om de televisie de juiste richting op te laten draaien. Heerlijk ontspannen op de bank met je favoriete film voor je. Wat wil je nog meer?

Elektrische tv beugels

Vaste tv beugels

Tenslotte kennen we ook nog de vaste tv beugels. Dit zijn muurbeugels die vast zitten aan de muur, waardoor de televisie ook niet kan kantelen of draaien. Het voordeel van deze beugels is dat ze eenvoudig tegen de muur te verwerken zijn. Hierdoor dient de televisie als waar kunstwerk aan de muur en wordt deze uitstraling niet verstoord door de beugels.

Geef een reactie