Auto&vervoerLifestyleTips

Waar let je op bij het kopen van een elektrische fiets?

waar op letten kopen elektrische fiets

Overweeg jij om een elektrische fiets aan te schaffen, maar twijfel je nog enorm? Ben je al tijden op zoek naar een vervoermiddel om zonder problemen het drukke verkeer te trotseren en tegelijkertijd ook nog eens wat aan je conditie te doen? Dan is fietsen waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt. Toch is dat ook niet altijd de beste optie. Vaak moet je door weer en wind fietsen en kan je tegenwind of heuvelachtige gebieden niet gebruiken. Bovendien duurt het langer voordat je een grote afstand hebt afgelegd. In dat geval komt een elektrische fiets zeker van pas. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een elektrische fiets aanschaft? Wat moet je weten voordat je een elektrische fiets testen gaat? Wij zetten het voor jou op een rijtje.

Elektrische fiets in de winkel kopen

Als je een (nieuwe) e-bike aan wilt schaffen, adviseren wij om naar een fietsenwinkel bij jou in de buurt te gaan. Hier kan je rekenen op goede service en hulp als dat nodig is. Zodra de elektrische fiets onverhoopt uitvalt, kunnen zij jou hopelijk weer snel op weg helpen. Bovendien is het mogelijk om een proefritje te maken. De elektrische fiets testen is van essentieel belang om zeker te weten of deze iets voor jou is.

Wanneer je besluit om een elektrische fiets online aan te schaffen, is het wel belangrijk dat je op enkele zaken let. Allereerst let je natuurlijk op de betrouwbaarheid van het bedrijf. Welke service leveren zij? Kunnen zij tevens hulp bieden als er iets aan je fiets mankeert? Hoe zit het met de prijskwaliteitsverhouding? Bovendien is het nog steeds verstandig om in een fietsenwinkel bij jouw huis een proefritje te maken. Zo weet je welke maten je ongeveer nodig hebt en welke fiets bij jou past. Vervolgens kan je deze voor de scherpste prijs online aanschaffen.

Elektrische fiets in de winkel kopen

 

Elektrische fiets testen: waar let je op?

Waar moet je op letten als je een elektrische fiets gaat testen. Allereerst is het belangrijk dat je de tijd neemt om een proefrit te maken. Vraag gerust of je meerdere modellen mag uitproberen, zodat je precies weet welk aandrijfsysteem het beste bij jou past. Probeer tevens uit hoe de fiets rijdt als je heuvelop gaat of tegen de wind in moet.

test rit elektrische fiets

De keuze voor een e-bike is heel persoonlijk. Wat voor jou prettig is, hoeft voor een ander zeker niet zo te zijn. Kijk dan ook verder dan de meningen van je naaste omgeving en probeer alle modellen op je gemakje zelf uit.

Bij het kopen van een elektrische fiets zijn er een aantal dingen waar je zeker op moet letten. Zo is het formaat natuurlijk van essentieel belang, maar ook de motor, versnelling en accu kunnen de doorslag geven om voor een bepaald model te kiezen. Zo kan je bij de motor van een elektrische fiets kiezen tussen een middenmotor, achter- of voorwielmotor. Een middenmotor is enorm populair omdat deze natuurlijker aanvoelt. Bovendien zijn deze zeer krachtig, net zoals de achterwielmotor, waardoor ze gemakkelijker heuvelachtige gebieden kunnen trotseren. Vraag de vakmensen in de winkel welke aandrijvingen voor jou het meest geschikt zijn en probeer deze gerust uit. De elektrische fiets testen is de belangrijkste tip die we jou mee kunnen geven. Zo weet je zeker dat de fiets bij jou past en je de juiste keuze maakt!

Geef een reactie