GadgetsTips

Knoopcellen-type AG4: het hoe en wat van deze batterij

KNOOPCEL BATTERIJEN

Knoopcellen zijn een specifiek soort batterij die je in heel wat elektronica tegenkomt. Vrijwel iedereen moet ze direct kunnen herkennen: ze zijn immers plat en rond van vorm en je hebt ze in veel soorten en maten. Er zijn hele webwinkels die enkel en alleen knoopcellen verkopen. Door hun vorm en formaat zijn ze handzaam en nemen ze weinig plek in apparatuur in beslag. In deze blog zullen we het kort hebben over de AG4-batterij, een van die vele varianten.

ag4 batterij

De AG4-batterij in een notendop


Zoals gezegd is de AG4-batterij een van de vele soorten knoopcellen. Door de geringe afmeting – de batterijen behoren tot een van de kleinste knoopcellen die er op de markt bestaan – zijn ze vooral geschikt voor de stroomvoorziening van horloges, rekenmachines en laserpennen. Veelal worden ze verkocht in een blisterverpakking en dat met een stuk of acht à tien tegelijk. Bij de betere webwinkels zijn ze uiteraard ook in een kleinere verpakking verkrijgbaar; soms zelfs per stuk. In dat geval kosten ze net anderhalve euro voor een batterij.

Voor- en nadelen van de AG4-batterij


Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Dat geldt zeker voor de vele soorten knoopcellen die er bestaan. Een mogelijk nadeel van de AG4-batterij is dat deze niet opnieuw zijn op te laden. Bij een lege batterij zullen er dus nieuwe gekocht moeten worden. Daarnaast, al geldt dat voor alle soorten batterijen, kunnen deze niet zomaar in de prullenbak worden gegooid, maar moeten zij geheel gescheiden worden afgevoerd. Batterijen, ook de AG4-batterij, kan meestal bij supermarkten worden ingeleverd. De batterijen worden zo verwerkt dat ze geen schade kunnen toebrengen aan het milieu. Een belangrijk voordeel van de batterij is uiteraard de vorm en de tijd dat ze meegaan. Ze nemen weinig plaats in apparatuur in en zijn niet snel aan vervanging toe. Dat in combinatie met de gunstige prijs van een setje AG4-batterijen maakt de batterij een veel verkocht product bij veel webwinkels voor knoopcellen.

Verkrijgbaar bij KnoopcelGigant.nl


De AG4-batterij is – net als veel andere typen knoopcellen – op diverse plekken te koop, waaronder bij KnoopcelGigant.nl. Hier is het heel gemakkelijk om de batterij online te kopen. De potentiële koper heeft hier immers alle tijd om de diverse beschikbare knoopcellen te bekijken, de specificaties door te nemen en de reviews erop na te slaan. Voor een laag bedrag aan bezorgkosten wordt de bestelling binnen een dag bezorgd mits zij vóór 18.00 uur geplaatst is. Uiteraard geldt dat ook voor andere soorten dan alleen de AG5-batterij; het assortiment is er vrij divers. KnoopcelGigant.nl

Geef een reactie