Huis en tuinLifestyleTips

4 redenen waarom een elektrische haard niet mag ontbreken in huis

4 redenen waarom een elektrische haard niet mag ontbreken in huis

Het effect en de sfeer van een echte openhaard is met geen pen te beschrijven. Veel mensen kennen een voorliefde voor het knetterende vuurhaard. Nostalgische gevoelens komen al snel naar boven als je de vuurblokken ziet knisperen en de warmte in huis voelt. Toch kent een echte openhaard ook veel nadelen. Zo is deze niet in iedere woning te realiseren (of kost het een grote verbouwing aan het huis) en zijn de kosten ook niet mals. Met een elektrische haard geniet je van het beste van beide werelden. Overweeg jij de aanschaf van een elektrische haard? Wij geven je 4 redenen om de knoop nu echt door te hakken!

1.    Niet van het echt te onderscheiden

De techniek heeft de afgelopen jaren zeker niet stil gestaan. Inmiddels zijn er enorm veel verschillende soorten haarden op de markt verkrijgbaar. Het grootste nadeel van een ‘namaak’ haard is dat deze toch net niet de beoogde sfeer uitstraalt. Met een elektrische haard is dit gelukkig niet het geval. Inmiddels is de techniek zo ver vooruit dat een elektrische haard niet meer van een echte openhaard te onderscheiden valt. Bovendien beschik je over enorm veel verschillende opties. Kies bijvoorbeeld voor een elektrische haard inbouw voor een luxe en strakke uitstraling of kiest voor een wat robuuster staand exemplaar. Jij bepaalt de sfeer in eigen huis.

2.    Eenvoudig te installeren

Niet iedere woning is even geschikt voor een openhaard. Bovendien moeten er grootschalige aanpassingen gedaan worden zodat deze niet alleen op de juiste plek kan komen te staan, maar ook nog eens veilig werkt. Een elektrische haard neemt deze zorgen direct weg. Deze is in iedere woning te plaatsen en het monteren is ook nog eens super eenvoudig. Je steekt simpelweg de stekker in het stopcontact en zet de haard aan. Makkelijker kan bijna niet!

Natuurlijk kan je zelf nog enkele aanpassingen verrichten zodat de haard beter binnen je interieur past. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een losse schouw. Zo maak je de elektrische haard echt het middelpunt van de kamer.

3.    Veilig


Alhoewel de veiligheid van de traditionele openhaard de afgelopen jaren sterk is toegenomen, kunnen sommige veiligheidsrisico’s nog steeds niet volledig worden uitgesloten. Vooral de angst voor een koolstofmonoxidevergiftiging blijft bestaan. Elektrische haarden verbranden geen brandstof om warmte op te wekken, waardoor er geen sprake meer is van dit veiligheidsrisico.

4.    Minder stookkosten

Alhoewel veel mensen denken dat een elektrische haard weinig warmte geeft, is het tegendeel juist waar. Ook met een elektrische haard kun je de stookkosten drastisch verminderen. Zeker in kleinere ruimtes kan de haard zeer effectief werken en voor een comfortabele temperatuur zorgen. Hierdoor hoef je de thermostaat minder vaak open te draaien en bespaar je op de lange termijn veel kosten.

Er zijn tevens elektrische haarden op de markt verkrijgbaar die de omgevingstemperatuur controleren om een te grote schommeling te voorkomen. Hierdoor wordt er efficiënt omgegaan met de warmteproductie, wat ook helpt om onnodige kosten tegen te gaan. Vraag naar de mogelijkheden bij een betrouwbare leverancier.

Geef een reactie