GadgetsTechnologieTips

Alle voordelen van een refurbished iPhone op een rij

Alle voordelen van een refurbished iPhone op een rij

Tijd voor een nieuwe iPhone? Waarom zou je teveel betalen voor een nieuwe iPhone, als een refurbished iPhone van net zo’n goede kwaliteit is? Een refurbished iPhone is eigenlijk niets meer dan een gebruikte iPhone. Refurbished betekent dan ook letterlijk ‘gereviseerd’. Dat wil zeggen dat gebruikte smartphones worden opgekocht, gecontroleerd, opgeknapt waar nodig door bedrijven die zich daar gespecialiseerd in hebben en vervolgens worden de telefoons weer doorverkocht aan consumenten of de zakelijke markt. Een refurbished iPhone aanschaffen heeft een hoop voordelen en daarom zullen we in dit artikel de grootste voordelen voor je op een rijtje zetten.

Niet te onderscheiden van nieuw

Een refurbished iphone is in de meeste gevallen niet van een nieuwe iPhone te onderscheiden. Dat komt omdat een refurbished iPhone een uitgebreide controle ondergaat op meer dan twintig punten. Wanneer uit de controle blijkt dat bepaalde onderdelen van het toestel niet meer werken zoals deze horen te werken, dan worden deze onderdelen vervangen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de batterij niet meer naar behoren functioneert, of dat de speaker van het toestel niet goed meer werkt. Deze onderdelen worden dan vervangen en vervolgens gaat het toestel opnieuw door de controle, zodat je gegarandeerd een refurbished iPhone hebt die goed functioneert. 

Bespaart een hoop kosten

Naast dat een refurbished iPhone niet van een nieuwe iPhone te onderscheiden is, is het grootste voordeel misschien toch wel dat je er een hoop geld mee kunt besparen. Het prijsverschil tussen een nieuwe iPhone en een refurbished iPhone kan soms wel oplopen tot 60%. Dat komt neer op zo’n honderden euro’s. Dit geld kun je dan weer gebruiken voor andere leuke dingen.

24 maanden garantie

Ondanks dat je een gebruikte telefoon aanschaft, heb je, net als met een nieuwe smartphone, 24 maanden garantie op een refurbished iPhone. Hier zit dan ook meteen het grootste verschil tussen een tweedehands iPhone en een refurbished iPhone. Bij een tweedehands iPhone die je via Marktplaats koopt bijvoorbeeld, heb je geen garantie. Terwijl je bij de meeste aanbieders van refurbished iPhones 24 maanden garantie krijgt. Blijkt er na een tijdje toch iets mis te zijn met het toestel, dan kun je een beroep doen op het garantietermijn.

Beter voor het milieu

Je staat er misschien niet zo snel bij stil, maar een refurbished iPhone is een stuk beter voor het milieu dan dat je weer een nieuwe iPhone aanschaft. Dat komt, omdat er bij de productie van smartphones een hoop grondstoffen gebruikt moeten worden. Hoe groter de vraag naar refurbished smartphones wordt, hoe minder grondstoffen en verloren gaan. Zo draag jij dus jouw steentje bij aan een beter milieu.

Geef een reactie