Huis en tuinTips

4 valkuilen bij het aanschaffen van een nieuwe bank

4 valkuilen bij het aanschaffen van een nieuwe bank

Bij het kopen van een nieuwe bank is het belangrijk om je niet direct door de eerste aanblik te laten verleiden. Er zijn namelijk verschillende punten van belang als je een nieuwe bank koopt. Bijvoorbeeld het rekening houden met het aantal zitplaatsen dat gewenst is. Heb je een groot gezin of krijg je veel visite? Dan is het bijvoorbeeld ideaal om een keuze te maken uit het aanbod met hoekbanken. Let daarbij wel op het voorkomen van de belangrijkste valkuilen als je besluit een bank te kopen. Welke vier dat zijn, ontdek je hier.

Te grote bank kopen

Het kopen van een te grote bank in verhouding tot de afmetingen in je woonkamer is een bekende valkuil. Daarom is het van belang om voordat je naar de showroom gaat even de opties te meten. Om de grootte van de bank te bepalen, houd je bijvoorbeeld rekening met een loopruimte van 60 tot 80 cm. De afstand tussen de salontafel en de bank dient ongeveer 40 cm te zijn. Noteer de maximale afmetingen en neem de rolmaat dan ook mee naar de showroom.

Verkeerd materiaal kiezen

Een andere valkuil is dat je het verkeerde materiaal kiest. Een bank met katoenen bekleding is wellicht prachtig, maar minder handig als je kinderen of huisdieren hebt. Of als je vaak met een spijkerbroek op de bank zit op licht gekleurd katoenen bekleding. Bovendien is katoen aan verkleuring onderhevig als de zon er rechtstreeks op schijnt. Leer is materiaal waarop vlekken minder kans maken. Denk dus goed na over het type materiaal. 

Te opvallende kleur nemen

Een belangrijke valkuil bij het kopen van een nieuwe bank is voor een te opvallende kleur kiezen. Een bank van een goede kwaliteit gaat lang mee. De kans bestaat dat je al bent uitgekeken op de opvallende kleur, voordat de levensduur van de bank voorbij is. Hetzelfde geldt niet alleen voor een opvallende kleur, maar ook voor bijvoorbeeld een specifiek design. Het is ideaal als je een kleur neemt die past binnen de rest van het interieur. Dat geldt ook ten aanzien van het design. Zo past een klassiek uitgevoerde bank perfect in een interieur dat klassieke kenmerken heeft. Een leren bank met een modern design past zowel in een industrieel interieur als in een minimalistische inrichting.

Comfort niet testen

Het is bij de aanschaf van een bank belangrijk om het comfort te ervaren. Als je lang bent, is het bijvoorbeeld fijn om tegen een hoge rugleuning aan te leunen. Een comfortabele zitdiepte is bovendien eveneens belangrijk. Verder is de ervaring van comfort natuurlijk persoonlijk en verschilt deze bij iedereen. Zo geeft de ene persoon wellicht de voorkeur aan een zachte zit en een ander vindt het fijn als je niet helemaal wegzakt in de bank. De beste manier om het comfort te testen, is natuurlijk door banken in de praktijk uit te proberen bij  Seats and Sofas. Vergeet dan ook niet om de rolmaat mee te nemen, zodat de bank qua afmeting ook nog eens perfect past.

Geef een reactie