algemeenAuto&vervoer

De voor- en nadelen van zakelijk leasen

De voor- en nadelen van zakelijk leasen

Heb je een eigen bedrijf en merk je steeds vaker dat je een auto nodig hebt om je taken te kunnen vervullen? Bijvoorbeeld om op bezoek te gaan bij klanten of dingen te bezorgen? Dan is een auto leasen zakelijk wellicht een slim idee. Maar wat houdt dit precies op en wat kun je verwachten als je voor een zakelijk leasecontract kiest? In dit artikel over zakelijk leasen ontdek je alle mogelijke voor- en nadelen om zo de juiste keuze te kunnen maken.

Wat is zakelijk leasen precies?

Voordat we het over de voor- en nadelen van zakelijk leasen kunnen hebben, is het eerst belangrijk om te beseffen wat dit precies is. Want wanneer spreken we nu van zakelijk leasen? De meeste mensen noemen dit ook wel ‘een auto van de zaak’. Kortom: een auto die op naam van de zaak wordt gezet. Dat is echter niet alleen voor zakelijke rijders geschikt. Een populaire variant van zakelijke leasen is private lease. Hierbij kies je voor volkswagen polo lease en kun je ook als consument een geheel nieuwe auto rijden.

Bij leasen blijft de auto altijd in bezit van de leasemaatschappij. Deze wordt dus nooit geheel van jou. Een bijkomend voordeel is dat sommige kosten ook niet voor jouw rekening zijn. Denk hierbij aan onderhouds- en verzekeringskosten. Deze zijn voor rekening van de leasemaatschappij. Let op: hierbij gaat het wel enkel om acceptabele. Schade. Schade die je zelf rijdt, worden van het eigen risico gehaald en komen dus ook voor de eigen rekening. De zakelijke rijder betaalt een vast bedrag per maand en hier zit in principe alles bij inbegrepen. Enkel de brandstofkosten blijven voor eigen rekening. Hoewel deze bij sommige leasemaatschappijen ook in het contract opgenomen kunnen worden.

Voordelen van zakelijk leasen

Als je twijfelt tussen toyota corolla touring lease en skoda kodiaq lease, dan gaan we er even vanuit dat je al de knoop hebt doorgehakt en voor leasen kiest. Maar waarom is dit nou eigenlijk voor de meeste ondernemers de beste keuze. Wat is precies het voordeel van zakelijk leasen? Er kunnen verschillende redenen zijn om voor zakelijk leasen te kiezen. Wij hebben ze kort op een rij gezet.

  • Door te leasen in plaats van te kopen, hoef je geen enorme investering te doen om over een nieuwe auto te beschikken. Bovendien rij je voor een vast maandbedrag altijd een representatieve auto. Goed voor het imago van je bedrijf.
  • Als je voor een elektrische auto kiest, geniet je ook nog eens van een lagere bijtelling wanneer je ook privé met de auto wilt rijden.
  • Je weet precies waar je aan toe bent. Je betaalt een vast maandtarief en er kunnen deze geen fluctuerende kosten door verzekeringen, onderhoud of reparaties zijn.

Nadelen zakelijk leasen

Het grootste nadeel van zakelijk leasen is dat je over privéritten extra belasting moet betalen. Wanneer je de auto dus ook voor privégebruik wilt rijden, dan betaal je hier extra geld voor. De belasting die je hierover betaalt, noem je ook wel de fiscale bijtelling. Deze kan 8% of 22% zijn, afhankelijk van de zuinigheid van de auto.

Geef een reactie