Huis en tuinTips

Heb jij dé nieuwe woontrend van 2021 al ontdekt?

nieuwe woontrend

Als er iets is wat we door de invloeden van het coronavirus opnieuw zijn gaan waarderen, is het wel de waarde van een warm en sfeervol interieur. Alle stylisten en andere interieurspecialisten zijn het er unaniem over eens dat meubels van mangohout hier naadloos op aansluiten. Wat ze bijvoorbeeld interessant maakt, is dat ze worden vervaardigd van circulair materiaal. Omdat ze een tijdloze uitstraling hebben en oersterk zijn, gaan ze jarenlang mee. Dat maakt ze naast stijlvol ook ontzettend duurzaam. Kortom: mango meubels zijn een aanwinst voor je interieur en zijn dé nieuwe woontrend van 2021.

Zomerse uitstraling

Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, worden meubels van mangohout gemaakt van mangobomen. Die groeien in India en Australië. In de loop van de jaren produceren de bomen steeds minder vruchten. Daarom wordt het voor de mangoboeren uiteindelijk financieel interessanter om ze te vervangen door nieuwe bomen. Het hout wordt hergebruikt om er schitterende meubels van te maken. Wat het mangohout zo mooi maakt, is het tropische karakter dat je kent van de vruchten. Dit is namelijk goed terug te zien in de unieke patronen, de robuuste en tegelijkertijd warme uitstraling en de kleurgradaties van het prachtige hout. Of je nu houdt van een industriële, moderne, bohemian of strakke stijl, het zijn kenmerken die je graag terugziet in je interieur. Met mangohouten meubels zoals kasten, eettafels, dressoirs en bijzetters, creëer je dus het hele jaar een zomers gevoel in huis.

Lekker loungen

De bijzondere periode die we achter de rug hebben, heeft ook getriggerd dat we het loungen weer zijn gaan waarderen. Lekker thuis op de bank hangen met kaarsen aan en muziek op, onder het genot van een mooi glas wijn. Om je loungehoek compleet te maken, mag een bijpassende salontafel niet ontbreken. Wist je trouwens dat dit type tafel één van de meest gebruikte meubelstukken in huis is? Met een mangohouten salontafel maak je de look van je zithoek helemaal compleet. Deze salontafel is er in allerlei soorten en maten. Het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft.

Als je extra opbergruimte wilt creëren voor magazines, onderzetters en de afstandsbediening, is een variant met een lade een goede optie. Je hebt daarbij de keuze uit een vierkant of een rechthoekig model. Ga je voor een speelse uitstraling? Kies dan voor een ovale of een ronde salontafel. Als je eindeloos wilt variëren, is er een verrassend leuke set van drie salontafels.

Geef een reactie