Huis en tuinTips

Maak met traprenovatie een echte binnenkomer van je entree

traprenovatie

Een huis is veel meer dan een plek om te wonen. Door het sfeervol in te richten en naar je persoonlijke smaak te stylen, omarmt het je en wordt het je cocon. Door de bijzondere periode die nu bijna achter ons ligt, zijn we deze tendens misschien wel meer dan ooit gaan omarmen. Grote kans dat jij jouw woning de afgelopen tijd ook de nodige touch-ups hebt gegeven, zoals het leggen van een nieuwe vloer, het schilderen van de muren en het plaatsen van nieuwe meubels. Maar hoe is het gesteld met de uitstraling van je hal? Want hoewel die de binnenkomer van het huis is, kan die bij veel woningeigenaren wel een restyling gebruiken.

Gaat die vlieger ook voor jou op en ben je benieuwd waarmee je een groots effect bereikt? Wij raden je aan om de trap te renoveren. Op die manier verandert die van een louter praktisch object in een echte eyecatcher.

Traptreden opnieuw bekleden

Of je nu een open trap of een dichte trap hebt, je doet er goed aan om de traprenovatie uit handen te geven aan een specialistisch bedrijf. Want het renoveren van trappen is vakwerk van de bovenste plank. Veel woningen hebben een dichte trap. Aan de achterkant is die vaak voorzien van een trapkast, berging of toilet. De traptreden zijn door stootborden met elkaar verbonden, ofwel: de staande delen achter de traptrede die aansluiten op de bovenliggende treden. Wil je een dichte trap laten renoveren? Dan wordt die gerenoveerd met nieuwe stootborden, sluitlijsten en overzettreden. Wil je de trap nog iets extra’s geven? Ga dan voor LED-strips die onder de treden worden aangebracht. Zo loop je in de schemering veilig de trap op en creëer je een mooi lichteffect.

Staat er bij jou thuis een open trap? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een enkelzijdige renovatie. Iedere trede wordt dan gerenoveerd met behulp van een nieuwe overzettrede. Maar ook een volledige renovatie behoort bij een open trap tot de mogelijkheden. In dat geval worden de traptreden rondom opnieuw bekleed.

Onderhoudsvrij resultaat

Traprenovatie brengt overigens nog veel meer voordelen met zich mee. Heb jij last van een gehorige trap? Deze overlast is gemakkelijk te verhelpen. Er ontstaat een geluiddempende werking door een speciale lijm toe te passen. Ook de veiligheid kun je naar een hoger plan tillen. Traptreden worden glad en gevaarlijk doordat ze in de loop der jaren verslijten. Je kunt er weer met een gerust hart overheen lopen als je ze van een antislip toplaag laat voorzien. Kortom: door je open of dichte trap te renoveren, geniet je voor jaren van eenonderhoudsvrij, krasvast en slijtvast resultaat. De mogelijkheden voor de materialen variëren van PVC en laminaat tot tapijt en hout, en matchen prachtig bij welke interieurstijl dan ook.

Geef een reactie