Gadgets

Een refurbished laptop kopen

Een refurbished laptop kopen

Een nieuwe laptop komt vaak rechtstreeks van de fabrikant en is nog nooit eerder gebruikt. Hierdoor heb je vaak de nieuwste technologie en specificaties. U zult haast denken dat u dit niet bij een winkel of webshop vind die refurbished apparaten aanbieden. Maar niks is minder waar, dit kunt u daar ook gewoon vinden.

Wat is refurbished

Een refurbished laptop is eerder gebruikt, hierna is het volledig gecontroleerd en opgeknapt om vervolgens weer verkocht te worden. Het zou kunnen dat de laptop er dus nog als nieuw uit ziet en ook zo voelt, maar het kan natuurlijk ook enige slijtage vertonen aangezien hij al een keer gebruikt is.

Als u een klein budget hebt kan een refurbished laptop dus een goede optie zijn. Je zult meer waar voor uw geld krijgen aangezien u met hetzelfde budget van een nieuwe laptop een betere refurbished laptop kan krijgen met wellicht nieuwere technologie en / of specificaties.

Beter voor het milieu

Daarnaast draagt u ook nog uw steentje bij aan het milieu. Doordat refurbished kopen steeds populairder word dragen we massaal ons steentje bij. Doordat er geen nieuwe laptops worden gekocht daalt de vraag er naar en zullen er dus ook minder in productie worden gezet. Dat scheelt enorm qua elektronisch afval!

Ook kunt u nog denken aan de betrouwbaarheid van een refurbished laptop. Op het eerste moment zult u denken dat het minder betrouwbaar is dan het kopen van een nieuwe laptop. Maar bij de meeste winkels of webshops waar u uw refurbished apparaat koopt zit vaak net zo’n goede garantie en service als bij een nieuwe laptop. Soms is het zelfs nog beter en sneller en word u op een menselijke manier geholpen aangezien ze niet zo groot zijn als een merk zoals HP of Dell.

Daarnaast is de betrouwbaarheid bij een gebruikte laptop nog een stuk minder, deze koopt u vaak bij een particulier, is niet nagekeken en er zit geen garantie op.

Geef een reactie