Huis en tuinTips

Waar koop je een schutting?

Waar koop je een schutting.v1

Een schutting kopen doe je waarschijnlijk niet elke dag. Het is een belangrijke keuze voor je tuin, omdat het heel bepalend is voor de sfeer en uitstraling. Bovendien is het vaak een behoorlijk uitgave, waardoor het heel belangrijk is om er goed over na te denken en de juiste keuze te maken. Je kunt tegenwoordig op veel plekken een schutting kopen, zoals bij een bouwmarkt. Maar als je advies wilt en een goede keuze wilt maken uit alle mogelijkheden, dan is een speciale schuttingwinkel aan te raden. Bijvoorbeeld een houthandel zoals Vandentop tuinhout uit Barneveld. Daar is veel keuze en zijn mensen die er verstand van hebben en al je vragen goed kunnen beantwoorden.

Waarom een schutting bij een houthandel kopen?

Als je een goede keuze wilt maken uit het grote aanbod aan schuttingen, dan is het fijn als je daarbij wat hulp hebt. En omdat er vaak gekozen wordt voor een schutting van hout is een houthandel ook een goede plek om dit te kopen. De mensen die er werken hebben verstand van het materiaal en dat geeft je de zekerheid dat je goede informatie krijgt voordat je een keuze maakt. 

De keuze voor de materiaalsoort van je tuinafscheiding is een hele belangrijke. Als je weet dat je voor hout wilt gaan, ben je er echter nog niet zomaar uit. Want er zijn veel verschillende houtsoorten om uit te kiezen. En bij een houthandel hebben ze ervaring met hout waardoor ze alle vragen kunnen beantwoorden en goed advies kunnen geven.

Je hebt bijvoorbeeld zachte houtsoorten en harde houtsoorten. Beide hebben voordelen en nadelen. Zachte houtsoorten gaan minder lang mee, maar zijn vaak ook voordelig in aanschaf. Hardhout heeft weer een langere levensduur en daar hoort dan wel een hoger prijskaartje bij. Bovendien zijn er veel verschillende modellen schuttingen, met horizontale of verticale planken bijvoorbeeld. En je kunt ervoor kiezen om een schutting op de gewenste hoogte te bouwen met los tuinhout. 

Schutting plaatsen of laten plaatsen

Een ander voordeel van een houthandel is dat ze vaak ervaring hebben met het plaatsen van schuttingen. Daardoor kunnen medewerkers je precies vertellen wat je allemaal nodig hebt voor het plaatsen van een schutting. Bovendien weten zij handige tips waar je rekening mee kunt houden. En wat helemaal fijn is: je kunt de schutting meestal ook door hen laten plaatsen. Dan hoef je het niet zelf te doen en kun je vertrouwen op de ervaring van professionele monteurs. 

Geef een reactie