Huis en tuinTips

Een gashaard: veel aantrekkelijker dan de traditionele kachel?

gashaard

Steeds meer mensen vallen voor de charme van een kachel. Waar we voorheen dolblij waren met de centrale verwarming, merken we nu ook dat dit een stuk ongezelliger is. Natuurlijk betekent dat niet dat we niet meer profiteren van het gemak van centrale verwarming, maar wel dat we graag wat extra’s toevoegen aan ons interieur. Als je nog in de oriëntatiefase zit, is de kans groot dat je naast de traditionele kachels ook de gashaard regelmatig voorbij ziet komen. Een gashaard wordt tegenwoordig steeds vaker aangeschaft, ter vervanging van de traditionele kachel. Maar waarom eigenlijk? Is de Faber gashaard echt aantrekkelijker dan de traditionele kachel?

faber gashaard

Waarom een gashaard kopen?

Steeds meer mensen kiezen voor de charme van een gashaard. Dat is ook niet zo vreemd als we kijken naar de talloze voordelen van de gashaard:

  • De techniek is enorm verbeterd. Voorheen werden mensen dikwijls afgeschrikt door de aanblik van het ‘neppe’ vuur. Inmiddels is de techniek er zo knap op vooruit gegaan dat het vuurhout niet meer van de echte kachel te onderscheiden is. Hiermee is de gashaard ideaal voor mensen die van de charme van een kachel willen genieten, maar wel willen profiteren van de voordelen van een gashaard.
  • Gebruiksvriendelijk: de gashaard wordt vrijwel altijd geroemd om zijn hoge gebruiksvriendelijkheid. Met slechts één druk op de knop, zet je de haard gemakkelijk aan en uit. Een traditionele kachel moet je continue onderhouden en kost een hoop tijd om aan te steken, daarnaast is het belangrijk dat je het vuur weer goed dooft als je de kamer verlaat. Met de Faber Matrix is dit zo gedaan.
    faber-matrix-1050-650-i-3
  • De gashaard is milieuvriendelijker dan de traditionele kachel. Het klinkt misschien gek, omdat gas ook buitengewoon ongezond klinkt. Toch is uit meerdere onderzoeken gebleken dat de gashaard relatief weinig gas nodig heeft en minder CO2 uitstoot. Hierdoor is het een gezondere optie dan de traditionele kachel.

Geschikt voor de moderne woning

Bij de uitstraling van een traditionele woning is de houtkachel vaak meer geschikt. Bovendien is hier vaak ook gewoon een schoorsteen aanwezig, waardoor de woning alle elementen bevat die nodig zijn om een houtkachel te installeren. Voor moderne woningen is dit vaak veel lastiger. Deze woningen zijn helemaal ingesteld op de centrale verwarming en beschikken vaak niet over een schoorsteen. Hierdoor is het plaatsen van een traditionele houtkachel vaak erg moeilijk. Gelukkig is er voor die mensen een goed alternatief: de gaskachel. Bovendien zijn gashaarden ook nog eens in alle soorten en maten beschikbaar. Zo kunnen ze ingebouwd worden, waardoor ze beter passen bij een modern en strak interieur. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo zien we zelfs dat sommige gaskachels worden verwerkt in meubelstukken. Hierdoor kan je eindeloos variëren en de uitstraling van jouw interieur helemaal compleet maken. De gashaard is de perfecte toevoeging aan elke moderne woning. Bovendien profiteer je ook nog eens van alle bovenstaande voordelen. Ben jij al gezwicht voor de charme van de gashaard

Geef een reactie