Huis en tuinTips

Profiteer van een cursus voor het installeren van warmtepompen

warmtepomp opleiding

De afgelopen jaren is de warmtepomp ontzettend populair geworden in ons land. We proberen steeds meer zelfvoorzienende oplossingen in huis te halen. Dit met het oog op fossiele grondstoffen die uiteindelijk uitgeput zullen raken. De kans is groot dat we uiteindelijk allemaal over zullen stappen op groene energie. De meeste mensen wachten niet tot moment, maar maken nu al de overstap naar een zelfvoorzienende oplossing. Meestal wordt de warmtepomp hiervoor ingezet. Door de explosieve groei in vraag naar warmtepompen, zal je als installateur of cv-monteur dikwijls de vraag krijgen om een warmtepompinstallatie aan te sluiten. Dit is echter vaak niet zo gemakkelijk als het lijkt. Met een opleiding warmtepompen school jij jezelf om in een ware warmtepomp-specialist.

opleiding warmtepomp

Waarom cursus volgen voor het installeren van warmtepompen?

Als cv-monteur ben je gespecialiseerd in het aansluiten en repareren van cv-ketels. Naar verwachting zal de cv-ketel echter uit ons toekomstbeeld verdwijnen. Zo mogen ze nog maar tot 2020 verkocht worden en zullen ze daarna langzaam uit de Nederlandse woningen verdwijnen. Wat is dan nog jouw taak als cv-monteur? Moet je bij de pakken neer gaan zitten en enkel nog als installateur gaan werken of laat je je omscholen in iets wat echt van pas komt? Naar verwachting zullen de meeste mensen overstappen op de warmtepomp. Toch is dit zelf installeren vaak geen goed idee. Daar kunnen ze beter een specialist voor inschakelen. Dit zorgt voor een geheel nieuwe vraag op de arbeidsmarkt: de vraag naar een warmtepomp-specialist. Door het volgen van een opleiding om warmtepompen te installeren, weet je zeker dat je straks nog voldoende werk om handen hebt. Bovendien kan je jezelf zo blijven ontwikkelen en dat is ook voor je zelfbeeld enorm verstandig.

warmtepomp cursus

Wat leer je tijdens een cursus warmtepompen?

Er zijn ontzettend veel verschillende cursussen warmtepompen te vinden. Kijk alleen maar online en je vindt zo tientallen verschillende cursussen. Het kan dan ook moeilijk zijn om de geschikte cursus uit te kiezen. Waar let je immers op? Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de opleidingseisen. Als installateur of cv-monteur heb je vast genoten van een technische opleiding, maar bij sommige cursussen wordt ook naar andere vaardigheden gevraagd. Kies voor een cursus die past bij jouw vooropleiding, zodat je de beste aansluiting te pakken hebt. Welke opleiding het meest geschikt is, is afhankelijk van de hoeveelheid kennis die je wilt vergaren. Gaat het je enkel om de basisinformatie over de warmtepomp of wil je echt een expert worden? Over het algemeen helpen de cursussen je om warmtepompen te installeren en te onderhouden. Ook kan je met jouw opgedane kennis anderen adviseren over de werking en de voordelen van de warmtepomp.

Financiële tegemoetkoming

In sommige gevallen is het mogelijk om een financiële tegemoetkoming aan te vragen. Zo kost de cursus je uiteindelijk vrij weinig. Als je voor een bedrijf werkt, is de kans groot dat zij je zelf al de mogelijkheid bieden om een warmtepomp cursus te volgen. Wij raden aan om deze kans altijd met beide handen aan te pakken. Warmtepompen zijn de toekomst… hoog tijd om daarop in te spelen!

Geef een reactie