Huis en tuinTips

Zo verhoog je het wooncomfort in huis

airchitect

Een huis hoort altijd jouw veilige haven te zijn. De plek waar je je veilig kunt terugtrekken na een lange dag. De plek waar je niets anders dan jezelf hoeft te zijn. Toch ontbreekt het vaak aan wooncomfort in huis. Een woning inrichten is misschien makkelijk, maar een woning echt een thuis maken kan ontzettend lastig zijn. Daarnaast kan het wooncomfort beïnvloedt worden door de staat van de woning. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het wooncomfort te verhogen. Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Investeer in airconditioning

In de winter moet je er misschien niet aan denken, maar toch is het slim om over airconditioning na te denken. Dankzij een kwalitatieve airco geniet je altijd van een aangename temperatuur in huis. Dit is niet alleen fijn in de snikhete zomers, maar kan ook van pas komen in de winter. Veel mensen zien de airco nog steeds als middel om de woning mee te koelen, maar wist je dat de moderne airco’s van nu vrijwel allemaal uitgerust zijn met een warmtefunctie? Dankzij deze functie geniet je altijd van een prettig binnenklimaat. Bovendien scheelt het je uiteindelijk ook nog eens enorm in stookkosten. Door de woning te verwarmen met een airco ben je aanzienlijk minder geld kwijt. Daarnaast is het een relatief kleine investering om je woning te verwarmen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een warmtepomp.

Airco

Isoleer de woning

Heb je continue last van een vervelende tocht in huis? Blijft de woning koud in de winters en té warm in de zomers? Ondanks alle maatregelen die je hiervoor treft? Dan is de kans groot dat de woning slecht geïsoleerd is. Het isoleren van de woning hoeft niet veel geld te kosten. Kleine maatregelen kunnen al bijdragen aan een hoger wooncomfort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van tochtstrips. Natuurlijk kan je het ook direct goed aanpakken en gelijk overgaan op grof geschut. Plaats dubbelglas, gebruik spouwmuurisolatie of ga naar waar de isolatie het slechtst is en handel hiernaar.

isoleer

Neem contact op met een architect

Het inschakelen van een architect is voor veel mensen een grote en spannende stap. We zijn al gauw bang dat dit ontzettend veel geld kost, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Het professionele inzicht kan je soms verbazen en dat geldt ook voor de ideeën die daaruit voort vloeien. Daarnaast kan je het zo duur maken als jezelf wilt, dit heeft voornamelijk te maken met de verbouwing die je wilt voortzetten om het wooncomfort te verhogen. Daarnaast zijn de prijzen van een architect ook ontzettend uiteenlopend. Wij raden aan om meerdere offertes bij verschillende architecten aan te vragen. Vraag ze ook een bezoekje te brengen aan jouw woning. Bekijk vervolgens met welk advies je het eens bent en welke prijs past binnen jouw budget.

Tip: lees verschillende recensies over het werk van de architecten online. Zo krijg je een idee van hun werkzaamheden en kom je niet voor nare verrassingen te staan. Laat je nooit enkel leiden door de prijs. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat vaak ook zo!

Geef een reactie