mannenPC&internetTips

Is het starten van een eigen bedrijf haalbaar?

bedrijf beginnen

Ons land kent steeds meer zzp’ers. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een eigen bedrijf te starten. Helaas zien we ook dat deze bedrijven niet allemaal even succesvol zijn. Thuiswerken of eigen baas zijn klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Hoe fijn zou het zijn als je geniet van optimale flexibiliteit en niks meer te maken hebt met superieuren? Het klinkt vaak te mooi om waar te zijn en misschien is dat ook wel zo. De realiteit is dat een eigen bedrijf ontzettend hard werken is en dat het enorm moeilijk kan zijn om hiervan te leven. Is het starten van een eigen bedrijf haalbaar? Wij zochten het uit.

Doe voorbereidend werk

Voordat je de stap neemt om een eigen bedrijf te beginnen is het eerst belangrijk dat je voorbereidend werk doet. Bekijk hoeveel vraag er is naar de diensten die jij wilt verlenen. Kijk hierbij ook naar het aanbod. Is het realistisch om veel klanten te verwachten of is de markt zo breed dat je tegen grote concurrenten moet werken? Ook moet je kijken naar de financiële ruimte die je beschikt. Als enige kostwinnaar zal de stap naar een eigen onderneming logischerwijs zwaarder wegen dan als er voldoende financiële ruimte is om klappen op te vangen.

financiele ruimte

Het starten van een eigen bedrijf: een slim idee?

We zien het aantal zzp’er steeds meer toenemen. Dit heeft veel te make met vrouwen die naast het gezin ook nog zelf wat inkomsten binnen willen slepen. Daarnaast trekt de markt aan. Ondernemers zien het zonnig in door de aangetrokken economie. Mensen willen meer uitgeven aan luxe artikelen en spreken bepaalde diensten sneller aan. Het starten van een eigen bedrijf kan, na enige afweging, zeker een slim idee zijn. Wel is het belangrijk dat je een manier zoekt om jouw onderneming te onderscheiden van de verhoogde concurrentie. Schakel bijvoorbeeld een webdesigner in om jouw producten en diensten te promoten. Investeer in een goede reclamecampagne en haal een online marketing specialist in huis. Door in te spelen op de vraag van de consument, zorg je er sneller voor dat jouw bedrijf een succes is. Dankzij slim ondernemen zorg jij ervoor dat jouw bedrijf een vliegende start maakt.

starten eigen bedrijf

Zonder actie geen succes

Het starten van een eigen bedrijf is altijd een sprong in het diepe. Je moet maar afwachten wat dit je zal brengen. Voor veel mensen betekent dit dat ze een afwachtende houding aannemen. Ze laten de sluimerende wens voor een eigen onderneming bezinken en durven de loondienst niet vaarwel te zeggen. Hierbij moeten we wel zeggen: zonder actie geen succes. Niets is zeker in het leven. Ook in loondienst kan het voorkomen dat je uiteindelijk de bons krijgt en met niets op straat komt te staan. Een sprong in het diepe kan soms verbluffende resultaten opleveren. Is het ondernemerschap niet wat je ervan verwacht had of komt jouw bedrijf niet uit de voeten? Dan heb je het in elk geval geprobeerd. Liever voldaan dat je deze sprong hebt durven wagen dan spijt dat je het nooit geprobeerd hebt.

Geef een reactie