Huis en tuinTips

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

waarom kiezen kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen pronken op steeds meer Nederlandse woningen. Het aantal houten kozijnen in ons land neemt flink af. Inmiddels zien we dat veel mensen de mogelijkheid bekijken om de overstap naar kunststof te maken. Toch is nog niet iedereen overtuigd. Houten kozijnen geven de woning een natuurlijke en authentieke uitstraling. Waarom zou je dan nog kiezen voor de kunststof variant? In dit artikel vertellen we meer over kunststof kozijnen en de talloze voordelen waarvan jij óók kunt genieten aankomende winter!

waarom kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen: graag voordat de winter echt van start gaat!

We hebben de afgelopen weken nog van relatief rustig herfstweer kunnen genieten. We kunnen echter niet uitsluiten dat dit waarschijnlijk ook zo om kan slaan. De kou kan binnen mum van tijd ons land teisteren en dat betekent dat onze woning en tuin winterproof moeten zijn. Meestal wordt er aangeraden om verouderde houten kozijnen nog vóór de winter te vervangen. Dit is waarom:

  • Merk jij ook op dat je elke winter weer meer gaat stoken? Aan de temperatuur ligt het niet, die is in Nederland vrijwel altijd gelijk tijdens de winters. Dit heeft veel te maken met de lagere isolatiewaarde van houten kozijnen. Als deze na verloop van tijd verouderen of beschadigd raken door houtrot of schimmel, zal je merken dat de woning slechter geïsoleerd is. De voornaamste reden dat mensen voor kunststof kozijnen kiezen, is de goede isolatiewaarde. Door je houten kozijnen nog voor de winter te vervangen, zorg jij ervoor dat je tijdens de kilste dagen er lekker warmpjes bij zit.
  • Kunststof kozijnen zijn ongevoelig voor temperatuurverschillen. Dit in tegenstelling tot houten kozijnen, deze krimpen en zetten uit bij extreme kou en warmte. Hierdoor gaat de isolatiewaarde en kwaliteit snel verloren. Met de kunststof variant is dit probleem verleden tijd.
  • Kunststof kozijnen zijn kleurvast. Dit betekent veel meer onderhoud en een langdurige mooie uitstraling. Ze zijn zelfs bestand tegen de felste winterzon.
  • Inbraakwerend: kozijnen van kunststof zijn veel moeilijker open te breken dan houten kozijnen. Doordat ze van buitenaf moeilijk open zijn te krijgen, horen kunststof kozijnen in een veiligere woning. Ideaal voor de naderende feestdagen waarbij inbrekers graag hun slag slaan!

kunststof kozijnen kiezen

Prijzen van kunststof kozijnen

Droom je al tijden van nieuwe kozijnen maar schrikt het kostenplaatje je een beetje af? Wees dan vooral niet bang! Kunststof kozijnen zijn inderdaad een stukje duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld houten- of aluminium kozijnen. Bedenk echter wel dat de onderhoudskosten van de bovenstaande kozijnen een stuk hoger ligt. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. De kosten hiervan zijn dan ook nihil te noemen. Op de lange termijn ben je uiteindelijk goedkoper uit als je kiest voor de kunststof variant. Daarnaast verhoog je de waarde van een woning door deze kozijnen. Hierdoor krijg je de aanschafprijs uiteindelijk gewoon weer terug als je besluit de woning te verkopen. Bovendien bespaar je een hoop geld op stookkosten door de verhoogde isolatiewaarde van de kunststof kozijnen, die aanschafprijs heb je dan ook zo terug verdiend!

Geef een reactie