KledingTips

3 tips: Kleding kopen voor jouw dochter

3 tips: Kleding kopen voor jouw dochter

Kinderkleding moet comfortabel zitten en van goede kwaliteit zijn. Kinderen gaan vaak spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Daarom is het van belang dat kleding lekker zit en lang meegaat. Het is zonde als je kledingstukken moet weggooien omdat bij het minste of geringste de gaten erin vallen. Om ervoor te zorgen dat jouw dochter de kledingstukken met plezier draagt, hebben we 3 slimme tips voor je verzameld. Lees je mee?

Verkies comfort boven stijl

Wil je kind bepaalde kledingstukken niet dragen? Dan is de kans groot dat ze de kleding niet lekker vindt zitten. Dit kan verschillende redenen hebben. Denk aan scherpe randjes, prikkelende merklabels, kriebelende stoffen of een te strakke pasvorm. Bij het kopen van kleding voor je dochter is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt. Vermijd bijvoorbeeld wollen stoffen als ze dit niet comfortabel vindt zitten. Rokjes staan natuurlijk erg leuk, maar als ze liever een broek draagt dan is het zonde om een rokje te kopen. Los van dat een kledingstuk mooi moet staan, moet het vooral ook lekker zitten!

Shop de juiste kledingmaat

Klinkt logisch. Maar is niet vanzelfsprekend. Koop jij kleding op de groei? Kinderen ontgroeien hun kleding snel. We snappen het helemaal dat je er soms voor kiest een maatje groter te kopen dan je kind werkelijk heeft. Wanneer je kleding voor je dochter koopt wil je wel dat het goed zit. Te klein is niet comfortabel, maar te groot ook niet. Wil je dat je kind kledingstukken vaker kan dragen dan één keer voordat ze te klein worden? Kies dan voor kledingitems met een regular fit. De trend dit najaar is oversized. Dus dat komt goed uit. Sommige kledingitems kun je best wat ruimer dragen. Denk aan vesten en truien.

Let op de materialen

Koop duurzaam en investeer in kwalitatieve kledingstukken die lang meegaan. Wanneer je kleding koopt van goede kwaliteit hoef je je geen zorgen te maken wanneer je kind buiten aan het spelen is. Jeans van denim is bijvoorbeeld slijtvast en stevig en kan wel tegen een stootje. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor natuurlijke materialen zoals Viscose, katoen en wol. Deze stoffen zitten veel fijner dan synthetische stoffen.

Nummer Zestien

Ben je op zoek naar stoere meiden kleding? Bij Nummer Zestien ben je aan het juiste adres voor kleding voor groot en klein. Neem dan ook zeker een kijkje op de website en ontdek het aanbod. Heb je nog een vraag over meisjeskleding? Neem dan contact op met de klantenservice.

Geef een reactie