algemeenmannenTipszakelijk

Wat kan een arbodienst voor jouw werknemers betekenen?

Wat kan een arbodienst voor jouw werknemers betekenen?

Als werkgever ben je door de Arbowet verplicht om ervoor te zorgen dat je werknemers fysiek en mentaal gezond aan het werk kunnen en hierbij deskundige ondersteuning te bieden. Hoe je dit in de praktijk het beste inricht kan een aardige kluif zijn. Er valt en staat namelijk veel bij een goed verzuimbeleid. Wanneer je het goed regelt hebben zowel je organisatie als je medewerkers er baat bij, maar wanneer je als werkgever tekort schiet kan dit leiden tot een hoge mate van verzuim en klachten onder werknemers.

Het is een goede keuze je bij het inrichten van een verzuimbeleid te laten ondersteunen door een specialist, zoals een arbodienst. Maar wat doet zo’n arbodienst precies, en op welke manier kunnen ze iets voor jouw organisatie betekenen? In dit artikel leggen we je meer uit over de taken van een arbodienst.

De taken van een arbodienst

Een arbodienst is gespecialiseerd in verzuimpreventie en weet precies welke eisen de Arbowet aan een organisatie stelt. Deze dienst ondersteunt werkgevers bij het inrichten en uitvoeren van een effectief verzuimbeleid, en neemt taken rondom verzuim, re-integratie en risico-evaluaties over. Hierdoor neemt een arbodienst je als werkgever veel uit handen en weet je zeker dat medewerkers adequate begeleiding krijgen. 

Kort samengevat zijn dit de taken van een arbodienst:

  • Verzuimbegeleiding bieden.
  • Ziekteverzuim voorkomen.
  • Periodieke onderzoeken afnemen (PAGO).
  • Het uitvoeren van medische keuringen.
  • Risico-inventarisatie en evaluatie.
  • Het bieden van een preventief spreekuur.

Meerwaarde

Het inschakelen van een arbodienst heeft een grote meerwaarde. Een arbodienst heeft alle deskundigen namelijk onder één dak. Zij kunnen beter met elkaar schakelen en efficiënter samenwerken dan wanneer je als werkgever individuele specialisten in zou huren. Een arbodienst ondersteunt niet alleen wanneer er verzuim plaatsvindt, maar helpt ook het ziekteverzuim verlagen en voorkomen. De deskundigen zijn gespecialiseerd in het herkennen van vroege signalen in de privé- of werksfeer en kunnen bij het constateren van deze signalen begeleiding op maat bieden. Hiermee kan soms voorkomen worden dat een medewerker uitvalt.

Een sterk verzuimbeleid

Verzuim is helaas niet altijd te voorkomen. Ook wanneer verzuim optreedt ondersteunt een arbodienst zowel de werkgever als de medewerker in het traject. Vanaf de eerste dag van de ziekmelding wordt de medewerker door experts begeleid. Het doel is een spoedig herstel en een gezonde terugkeer naar het werk. Een arbodienst kan ervoor zorgen dat de klachten niet terugkeren.

Let er bij het kiezen van een arbodienst op dat deze zich focust op duurzame inzetbaarheid en verzuimpreventie. Het voorkomen van verzuim is altijd beter dan genezen, en zorgt ervoor dat uw medewerkers gezond en gemotiveerd blijven werken.

Geef een reactie