Auto&vervoermannenTips

Waarom zou je ervoor kiezen een privé auto te leasen?

Waarom zou je ervoor kiezen een privé auto te leasen?

Tegenwoordig wordt privé een auto leasen steeds populairder. Wat zijn de redenen hiervoor eigenlijk? Is privé leasen voordeliger dan een auto kopen? Welke voordelen heb je bij het privé leasen van een auto boven de aanschaf van een auto? In het onderstaande artikel vertellen we je alles over het privé leasen van een auto.

Wat is private lease?

Als je kiest voor private lease dan kan je gewoon je eigen nieuwe auto uitkiezen bij de dealer. Je kiest voor een looptijd van een x aantal maanden en de hoeveelheid kilometers die je in totaal gedurende deze looptijd van plan bent te gaan rijden. Je betaald maandelijks een vast bedrag voor de auto en hierdoor hoef je geen lening af te sluiten of te sparen voor je droomauto. Op de maandpremie na betaal je zelf de brandstofkosten, parkeerkosten en eventuele boetes. Andere kosten zoals onderhoud, wegenbelasting, pechhulp en de autoverzekering zijn inbegrepen binnen je maandpremie. Bij de meeste aanbieders wordt er ook vervangend vervoer binnen Nederland aangeboden in het geval van schade of een ongeval. Het is wel zo prettig om te weten dat je niet ineens onverwachts zonder auto komt te zitten. Er wordt geen borg gerekend bij private lease en de maandpremie is niet afhankelijk van je aantal schadevrije jaren en hiermee dus je no claim opbouw. Hierdoor kan prive een moderne auto leasen goedkoper uitvallen dan een nieuwe auto kopen. Je mag de auto zowel binnen als buiten Nederland gebruiken, heb je zin een roadtrip door Europa of ga je op vakantie? Geen probleem, je private lease auto kan je gewoon meenemen.

Wat is private lease?

De maand premie wordt berekend door verschillende factoren.

1. Looptijd

Als je kiest voor een langere looptijd, dan zal je maand premie lager uitvallen. Dit heeft te maken met de lagere afschrijving op de auto. Gebruikelijke looptijden zijn 36, 48 of 60 maanden.

2. Kilometers

Op het moment dat je van plan bent om veel kilometers te rijden gedurende de looptijd van je contract dan zal je maandpremie hoger uitvallen. Dit heeft te maken met de onderhoudskosten en slijtage die hoger ingeschat worden door de private lease aanbieder. Als na afloop van je contract blijkt dat je meer kilometers hebt gereden dan afgesproken kan je ervanuit gaan dat je aan naheffing ontvangt. Dit is vaak een van de kleine lettertjes in de voorwaarden. Per zoveel 10.000 meer gereden kilometers wordt er een extra bedrag berekend na afloop van je looptijd.

3. De soort auto

Uiterlijk is een grote en zwaardere auto duurder voor de private lease aanbieders dan een kleine en compacte auto. Dit heeft onder andere met de kosten van de wegenbelasting te maken die ze maandelijks voor je voldoen.

Zaken waarmee je nog meer rekening dient te houden zijn dat er een BKR check wordt gedaan door de private lease maatschappij. Ze willen uiteraard zeker weten dat je de maandelijkse premie kan voldoen en geen grote schulden hebt gemaakt in je verleden.

Geef een reactie