Huis en tuinmannenTips

Alles wat je moet weten over een thuissauna

Alles wat je moet weten over een thuissauna

Met een thuissauna bent je niet meer afhankelijk van anderen voor het inplannen van een saunasessie, maar doet je dit wanneer het jou uitkomt. Daarnaast heb je alle vrijheid om jouw sauna geheel naar eigen wensen in te stellen. Bepaal zelf de temperatuur en hoe vaak u de kachel opgiet om het perfecte klimaat te creëren. Tevens heb je de mogelijkheid om uw sauna verder uit te breiden zoals je dat zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan kleurentherapie of saunageuren, waarmee je door middel van kleuren of heerlijke aroma’s de perfecte sfeer creëert. Op deze manier kunt je maximaal ontspannen, zonder rekening te hoeven houden met anderen. Lees snel verder om nog meer te weten te komen over een thuissauna.  

Goed voor de gezondheid

Een sauna kan je helpen je lichamelijke gezondheid te verbeteren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de sauna je immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert. Dit komt doordat je lichaam op de warmte van de sauna reageert en op de kou wanneer je afkoelt waarbij je lichaam antistoffen aanmaakt. Omdat je lichaam meer witte bloedcellen aanmaakt ontwikkel je een betere weerstand tegen griep en verkoudheid.

Soorten sauna

Een sauna voor thuis is verkrijgbaar in verschillende soorten voor in je tuin of in huis. Ga je voor een sauna voor in de tuin, dan is een barrel sauna een goede optie. Deze sauna heeft een ronde vorm, waarmee de warmte nog efficiënter door de cabine wordt verspreid. De barrel sauna is echter niet geschikt voor in huis, maar hier zijn wel talloze andere oplossingen voor zoals een Finse sauna. Een Finse Sauna is een van de meest bekende sauna’s. Naast dat deze sauna zorgt voor ontspanning is het ook nog eens erg goed voor de gezondheid. Deze sauna zorgt er namelijk voor dat je genoeg weerstand opbouwt en werkt tevens pijn verlichtend bij lichamelijke klachten. Met de mooiste houtsoorten en uitgebreide opties kan een Finse sauna volledig worden gepersonaliseerd

Ook is er een mogelijkheid om een sauna geheel op maat te laten maken, zodat deze naadloos aansluit op de beschikbare ruimte. Dankzij de vele mogelijkheden weet je zeker dat je een sauna aanschaft die het beste bij jouw wensen en interieur past.

Kies de juiste houtsoort

Om zeker te weten dat een sauna lang mee zal gaan is het belangrijk hiervoor de juiste houtsoort te kiezen, omdat zowel de cabine als het interieur hiervan wordt gemaakt. Rhodos, specialiast in sauna’s en ook andere sauna specialisten maken gebruik van Red Cedar en Nordisch Fichte hout of Espen en Abachi hout. Deze beide houtsoorten zijn uitermate geschikt voor sauna’s aangezien ze bekend staan om hun bestendigheid tegen hoge temperaturen en vocht. Zo weet je zeker dat uw sauna niet na verloop van tijd zijn vorm verliest of nare geuren af gaat geven. Hierdoor wordt een lange levensduur zonder beschadiging gegarandeerd. 

Geef een reactie