GadgetsTechnologie

Hoe lang gaat een screenprotector mee?

Hoe lang gaat een screenprotector mee?

Met een screenprotector verleng je de levensduur van jouw smartphone. Het valt dus aan te raden om direct een screenprotector mee te bestellen op het moment dat je een nieuwe telefoon koopt. Ook tussentijds kan het nodig zijn om je screenprotector te vervangen? Maar hoe lang gaat een screenprotector precies mee?

Waarom screenprotector gebruiken?

Je scherm blijft veel langer mooi als je gebruikmaakt van een screenprotector. In webshops waar je een nieuwe smartphone kunt bestellen, zoals Mobiel.nl, vind je ook vaak een uitgebreid assortiment aan accessoires. Met een screenprotector bescherm je jouw dure smartphone tegen krassen en val- en stootschade. Het extra beschermlaagje vangt de krassen op, zodat je scherm nog erg lang mooi blijft. Krassen worden onder meer veroorzaakt door zand en zijn moeilijk te voorkomen.

Levensduur screenprotector

Je screenprotector gaat over het algemeen lang mee. Je hoeft deze dus niet na een bepaald aantal maanden te vervangen om ervoor te zorgen dat de werkzaamheid op een bepaald niveau blijft. Zit jouw screenprotector vol met krassen? Of heb je een glazen screenprotector waarvan het glas na een val gebroken is? Dan is het tijd voor een nieuwe screenprotector! Veel mensen kiezen ervoor om direct meerdere screenprotectors in huis te halen, zodat er altijd een voorraadje in huis is. De tijd dat jij zonder screenprotector rondloopt, is je telefoon namelijk erg kwetsbaar voor schade. Bestel direct een voorraadje op Mobiel.nl zodat je altijd een beschadigde screenprotector kunt vervangen door een nieuwe.

Screenprotector verwijderen

Er zijn verschillende manieren waarop je de screenprotector kunt verwijderen. De makkelijkste manier is door je nagels te gebruiken. Probeer je nagel onder de beschermlaag te krijgen en til deze langzaam op. Als je nagels te kort zijn, kan je een tandenstoker of pinpas gebruiken. Duw het object voorzichtig onder de zijkant van de screenprotector om wat meer speling te creëeren. Het plaatje komt uiteindelijk vanzelf helemaal los.

Als het niet wilt lukken kun je proberen om de screenprotector te verwijderen met een stukje ducttape. Wikkel de tape met de plakkant naar buiten om je vingers en druk de plakrand stevig op de screenprotector. Beweeg je hand omhoog om de protector los te krijgen. Een screenprotector die in verschillende stukjes is gebroken, kan lastig zijn om te verwijderen. In dit geval kan je met een föhn op een lage stand over het scherm bewegen. Vervolgens gebruik je een pasje om alle kleine stukjes los te krijgen.

Geef een reactie