Auto&vervoer

Fietsverzekering. Waarom moet ik mijn bakfiets verzekeren

Fietsverzekering. Waarom moet ik mijn bakfiets verzekeren

Een bakfiets is een transportfiets met een bak en 2 of 3 wielen. De bakfiets is vrij populair in Nederland. In Nederland rijden zijn er ongeveer 100.000 bak -en vrachtfietsen. Wanneer je over een bakfiets beschikt, kan het zeer verstandig zijn om je fiets te verzekeren met een fietsverzekering. Waarom? Nou, het aanschaffen van een bakfiets is niet goedkoop. Wanneer je een bakfiets wilt kopen, kun je al gauw op een bedrag rekenen tussen de € 2.000 en € 7.000. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Als je je bakfiets verzekert met een fietsverzekering, kun je rekenen om een goede dekking bij schade of diefstal van je fiets.

Wat zijn de kosten voor een bakfietsverzekering?

Wanneer je een bakfiets verzekering wilt afsluiten, kan het interessant zijn wat de hoogte van je premie voor de fietsverzekering is. De premie voor een bakfietsverzekering hoeft niet duur te zijn. Je kunt al een fietsverzekering afsluiten tegen een maandelijks bedrag vanaf € 2. Wil je de exacte kosten weten voor je fietsverzekering? Bezoek dan gerust een vergelijkingssite voor fietsverzekeringen en vind een passende en goedkope verzekering voor je geliefde bakfiets.

Ik heb een elektrische bakfiets. Kan ik die ook laten verzekeren?

Je kunt je elektrische bakfiets uiteraard laten verzekeren met een fietsverzekering. In de meeste gevallen zullen fietsverzekeraars je bakfiets verzekeren als een elektrische fiets. Met een bakfietsverzekering voor je elektrische fiets ben je verzekerd tegen diefstal. Je kunt er ook voor kiezen om je dekking uit te breiden met pechhulp, ongevallen en schade.

Accessoires bakfiets meeverzekeren

Het is mogelijk om diverse accessoires toe te voegen aan je bakfiets om je rit wat aangenamer te maken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een peuterstoel of een regentent. Wat als er daar iets mee gebeurt? Goed nieuws. Deze accessoires voor je bakfiets kun je ook mee laten verzekeren door de aanschafwaarde toe te voegen aan de waarde van je bakfiets. Het is wel belangrijk dat je de bonnen van de aangeschafte accessoires bewaard als bewijs.

Waar kan ik een bakfiets verzekering afsluiten?

Stel je voor dat je je bakfiets wilt verzekeren. Waar kan je dan een fietsverzekering afsluiten? Het afsluiten van een fietsverzekering kan geheel online via vergelijkingssites. Je kunt aan de hand van de door jou ingevulde gegevens passende verzekeringen vinden. Bekijk gerust wat er mogelijk is voor je fiets via deze sites.

Geef een reactie