Tipszakelijk

Voorzorgsmaatregelen treffen voor corona doe je zo

corona

Je kunt geen televisie aanzetten zonder dat het over corona gaat. Het virus houdt Nederland en de rest van de wereld al ruim een jaar lang in zijn greep. Het uiteindelijk doel is om het virus in te dammen en zo de kop in te drukken door middel van vaccinatie. Echter is nog niet iedereen ingeënt en proberen we  te voorkomen dat te veel mensen besmet raken met het coronavirus, anders lopen de ziekenhuizen over en raakt het ziekenhuispersoneel uitgeput. Als burger kun je hieraan bijdragen door een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen. In deze blog komen deze preventieve maatregelen aan bod.

De corona zelftest

Naast de mogelijkheid om je te laten testen in teststraat is er de afgelopen tijd door het ministerie van volksgezondheid hard gewerkt om zelftesten op de markt te brengen. Deze corona zelftest is de oplossing voor mensen die geen tijd hebben om naar de tesstraat te gaan of slecht ter been zijn. De zelftests liggen binnenkort bij uw plaatselijke drogist in de winkel en zijn ook al online te bestellen. Het voordeel van de zelftest, is dat er geen hulpverlener aan te pas hoeft te komen. Je neemt deze test bij jezelf af en binnen 15 minuten weet je of positief of negatief getest bent. Ideaal voor als je je verkouden voelt in de ochtend en net een belangrijke fysieke meeting gepland hebt staan. Je kunt dan het zekere voor het onzekere nemen en een zelftest afnemen. Zo besmet je niet onnodig andere mensen en zorgen we er samen voor dat we corona onder controle krijgen.

Het FFP2 masker

Een veel gezien beeld van afgelopen jaar is toch dat iedereen met een mondkapje oploopt in openbare ruimtes. De mondkapjes die daar veelvuldig worden gedragen zijn wegwerp type 1 mondkapjes. Deze filteren luchtdruppels tot een aardig niveau en bieden redelijke bescherming. Daarnaast gaat het bij deze mondkapjes ook om hoe ze gebruikt worden. Als je veel met je handen aan je wegwerk mondkapje zit, neemt de effectiviteit drastisch af. Wil je toch meer beschermd zijn omdat je bijvoorbeeld in de zorg werkt, is een ffp2 masker kopen een optie. Deze maskers bieden namelijk een filtercapaciteit van minstens 94%. Wanneer je zo’n ffp2 masker wilt aanschaffen, is het goed om te letten op een CE-certificering, zodat je zeker weet dat die aan beloofde filter eisen voldoet.

Naast deze voorzorgsmaatregelen zijn er nog aantal andere zaken waar je op je werk met betrekking tot corona op kunt letten. Lees ook deze blogs om ervoor te zorgen dat we corona samen de kop indrukken!

Geef een reactie