Huis en tuinTips

Kleurrijk dineren en drinken doe je met Iittala!

Iittala set servies

Het zijn de kleine dingen die de sfeer van een gezelschap bepalen. Niet alleen is het van groot belang hoe je je huis hebt ingericht, voor welke verlichting je gekozen hebt, wat jullie activiteiten en/of gespreksonderwerpen zijn en welke kleding jullie dragen. Ook maakt het wel degelijk uit wat je op tafel zet en hoe.

Een grote stap in de juiste richting is in dit laatste geval het mateloos populaire servies van Find-Zweedse komaf dat de prachtige merknaam Iittala draagt. De geschiedenis hiervan gaat terug tot 1881. Iittala begon als glasfabriek en heeft in de hierop volgende jaren alleen maar terrein gewonnen door de fraaiste creaties van de hoogste kwaliteit op de markt te brengen.

Je zou alle onderdelen uit de diverse reeksen hiervan eigenlijk wel functionele kunst kunnen noemen! Ze dienen namelijk niet alleen als ondersteuning voor het serveren van de heerlijkste gerechten en hapjes, ze staan ook heel mooi in of op je kast. Daarom geven we dolgraag een nadere introductie door ons te focussen op een paar populaire Iittala series.

Origo

Je laten inspireren door regenbogen is altijd een puik idee. Al helemaal wanneer je ze vanuit een vliegtuig gadeslaat. En dat is precies wat de Zwitserse meester designer Alfredo Häberli gedaan heeft bij het ontwerpen van de Origo serie! De schalen, kommen en borden zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar. Zo kun je kiezen voor een vast kleurpatroon of juist een grote verscheidenheid in je serviescollectie aanbrengen.

Origo servies

Kartio

Kies voor glazen in allerlei verschillende afmetingen, voorzien van prachtige tinten. Door een bonte verzameling aan kleuren samen te stellen, zorg je voor een prachtig schouwspel op tafel. Ook karaffen in dezelfde uitvoeringen zijn in deze serie verkrijgbaar. Natuurlijk kun je ook voor één enkele kleurstelling kiezen, als je eenmaal een favoriet hebt uitgekozen. Proost!

Kivi

Met aangename verlichting in huis wordt je avond pas écht gezellig. Gelukkig zijn er de sfeerlichten van Iittala Kivi! Deze zijn werkelijk in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar en vormen een perfecte aanvulling op de reeds door jou met zorg gecreëerde ambiance. Kies voor heldere of juist donkere glazen en maak je avond compleet!

Kivi servies

Teema

Hoe maak je van iets simpels weer iets bijzonders? Dat is wat Kaj Franck moet hebben gedacht toen hij littala Teema ontwierp. Met een cirkel, een driehoek en een vierkant kun je klaarblijkelijk iets uitzonderlijks creëren; de mokken, borden en schalen hebben een vertrouwde vorm maar ogen toch nét ietsje anders. Daar komt nog bij dat alle serviesonderdelen in diverse kleuren verkrijgbaar zijn, zodat je ook nog eens naar hartelust kunt combineren.

Teema servies

Geef een reactie