mannenTips

3 tips om meer van je eten te genieten

3 tips om meer van je eten te genieten

In de huidige maatschappij wordt het steeds lastiger om van je eten te genieten. De prestatiedruk ligt ontzettend hoog en er wordt zoveel van ons verwacht, waardoor eten meer als noodzakelijk kwaad wordt beschouwd en we niet meer echt de tijd nemen om van ons maaltje te genieten. Bovendien hebben steeds meer mensen een haat-liefdeverhouding met eten. In westerse landen is eten vrijwel nooit meer schaars. Hierdoor doen we ons tegoed aan allerlei lekkernijen, wat tevens obesitas tot gevolg heeft. Bovendien stijgt het aantal patiënten met eetproblemen, omdat zij willen voldoen aan hét perfecte plaatje. Geen wonder dat onze relatie met eten de afgelopen jaren minder is geworden.

Zonde, want een eetmoment kan juist een heerlijk momentje voor jezelf zijn. Wil jij meer kunnen genieten van een maaltje? Maak dan gebruik van de volgende 3 tips!

1.         Ga er eens op uit

Het grootste probleem met eten is dat we onszelf hier de tijd niet meer voor gunnen. We zijn continu bezet en proberen duizend-en-één dingen tegelijkertijd te doen, waardoor we niet rustig kunnen genieten van een uurtje uitgebreid tafelen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Spreek daarom met jezelf af, indien dit uiteraard financieel mogelijk is, om minstens één keer per maand buiten de deur te eten. Het is niet alleen heerlijk om eens eten voorgeschoteld te krijgen, maar het zorgt er ook voor dat je uitgebreid kunt genieten. Dit hoeft dan ook niet in een chique restaurant te zijn. Ook op de brownies en downies menukaart vind je voor ieder wat wils en geniet je gegarandeerd van een heerlijke hap!

2.         Leg elektronische apparaten weg

Ga je eten? Zorg dan dat alle elektronische apparaten opgeborgen zijn. Laat je vooral niet afleiden door het deuntje van een binnenkomende appje of een mailtje op je tablet, maar geniet eerst van je eten. Als je voor zo min mogelijk afleiding zorgt, zal je merken dat het veel eenvoudiger wordt om te genieten. Sommige mensen eten tevens met de televisie aan. Ook dit raden we af. Als je enkel met de televisie bezig bent, vergeet je te genieten van je eten. Bovendien leer je zo ook minder snel hongergevoelens herkennen en zal je blijven dooreten totdat je bord leeg is, zelfs al zat je al veel eerder vol. Ook tijdens een dieet is het daarom verstandig om de televisie uit te zetten, zodat je de signalen van je lichaam beter herkent.

3.         Ga voor kwaliteit boven kwantiteit

Waar we tegenwoordig steeds meer houden van grote aantallen en de consumptiemaatschappij graag nog even spekken, adviseren wij om dit bij het maken van eetkeuzes vooral niet te doen. Ga eens voor kwaliteit boven kwantiteit en wees een snob bij het maken van de juiste beslissingen. Bedenk goed wat je nu écht lekker vindt en of je hier op wilt besparen. Een bavette bbq is altijd een goed idee als je wilt proeven hoe een écht kwalitatief stukje vlees smaakt. Dit geldt ook voor bepaalde luxere groentes en fruitsoorten. Laat jezelf eens lekker gaan en geniet van de voorpret. Dan wordt genieten van een maaltje eten een stuk eenvoudiger!

Geef een reactie