Mens&gezondheidTechnologieTips

Het is Stoptober, tijd om te stoppen met roken!

Stoptober

Het is oktober, een maand waarin veel mensen proberen om te stoppen met roken. Echter is Stoptober natuurlijk niet het enige goede moment om te stoppen. Stoppen met roken is altijd goed en je moet er niet mee wachten tot het oktober is. Echter kan het wel helpen om samen met anderen te stoppen. Spreek dus met vrienden, familie of een collega af om te stoppen en houd elkaar gemotiveerd. Ben je benieuwd naar meer tips om te stoppen? Lees dan snel verder!

Maak gebruik van vervangers

Er zijn veel producten beschikbaar die je kunt consumeren om de drang naar tabaksrook te verminderen. Denk aan nicotinepleisters, zuigtabletten of neusspray. Deze producten helpen echter niet voor iedereen. Elektronische sigaretten kunnen in dit geval een betere vervanger zijn. Met een E-sigaret kun je de hoeveelheid nicotine zelf bepalen en zo het roken geleidelijk afbouwen. Wanneer je voor het eerst E-sigaretten gaat kopen raden wij aan om een merk zoals Justfog te gebruiken. Zij richten zich op beginners op het gebied van E-sigaretten waardoor het gebruik ervan makkelijker is.

vervangend roken

Begin met lichamelijke activiteit

Lichamelijke activiteit is om verschillende redenen een goede manier om het stoppen met roken makkelijker te maken. Zo zorgt het voor afleiding in situaties wanneer je eraan denkt om te gaan roken. Je kunt bijvoorbeeld tijdens je werk de trap op- en afrennen of een rondje gaan wandelen.

Daarnaast kan intensieve sport de drang naar sigaretten ook kleiner maken. Ga maar eens fanatiek sporten en stel goede doelen. Je zult merken dat roken je sportprestaties aanzienlijk slechter maakt. Alleen dit is al een goede reden voor veel mensen om te stoppen met roken. Daarnaast is sporten natuurlijk erg gezond.

Roken voor ontspanning? Slecht idee!

Je hoort vaak van rokers dat zij het ontspannen van het roken van een sigaret. Echter is dit natuurlijk een zeer ongezonde manier van ontspannen. Er zijn veel betere manieren die ook een stuk beter werken. Denk aan yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie. Je pakt het extra goed aan wanneer je deze oefeningen toepast wanneer de drang naar sigaretten groot wordt.

Herinner jezelf waarom je gestopt bent

Door jezelf te herinneren waarom je gestopt bent met roken wordt het makkelijker om het verlangen naar tabak te weerstaan. Schrijf dus alle voordelen die je kunt bedenken op papier of noteer het in je telefoon zodat je het altijd bij je hebt. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld: gezonder worden, geld sparen of er beter uitzien. Pak dit lijstje er altijd bij op moment dat het zwaar voor je wordt.

Kauwgom en andere hulpmiddelen

Je kunt je mond verleiden door op iets te kauwen. Kauwgom is altijd een goede keuze, mits het suikervrije kauwgom is. Daarnaast kun je op hard voedsel zoals noten en wortels kauwen. Zorg ook hierbij weer dat je voor gezond voedsel kiest.

Wanneer je deze tips opneemt in het proces van stoppen met roken, zal je merken dat het gemakkelijker voor je wordt. Bedenk je dat het niet altijd nodig is om op een bepaald moment te stoppen, of dat je bepaalde mensen nodig hebt. Stoppen met roken kan op ieder moment en je moet er niet mee wachten tot er iemand mee doet. Stoppen met roken is vrijwel altijd zeer moeilijk, maar door bovenstaande tips mee te nemen vergroot je jouw kansen aanzienlijk.

Geef een reactie