Huis en tuinTips

Zo creëer je meer sfeer in huis met licht!

Zo creëer je meer sfeer in huis met licht!

Een aangename sfeer in huis kun je maken of breken met verlichting. Je kunt je huis nog zo smaakvol hebben ingericht, maar als de juiste verlichting ontbreekt doet dat ook direct iets met de sfeer. Felle lampen kunnen de ruimte ongezellig aan laten voelen, zeker als het buiten donker is. Daarom wil je kiezen voor zachte verlichting. Uiteraard is het wel handig om fellere verlichting te hebben, voor belangrijke taken bijvoorbeeld. Voor een aangename sfeer in huis is het dus belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste verlichting. Hieronder lees je hoe je zelf een sfeervol lichtplan kunt creëren.

Ingebouwde verlichting

Een goede basis voor een sfeervol lichtplan is de inbouwverlichting. Door dimbare spotjes in te bouwen is je huis meteen al voorzien van sfeervolle verlichting. Je kunt tegenwoordig heel eenvoudig LED inbouw spotjes online bestellen en ze makkelijk en snel installeren. Inbouw spotjes zijn écht de basis voor meer sfeer in huis!

Verschillende decoratie lampen

Door het gebruik van verschillende stijlvolle lampen in je huis, geef je niet alleen je interieur een enorme boost, maar wordt de sfeer ook een stuk fijner. Door kleine leuke lampen te verspreiden door je huis til je jouw inrichting echt naar een hoger niveau. Let er wel bij het uitzoeken wel op dat je de lampen op elkaar afstemt. Denk hierbij aan de kleur van de lampenkappen of de stijl, zodat het een samenhangende uitstraling geeft.

Hanglampen

Hanglampen boven de eettafel zijn enorme sfeermakers. Een eettafel waar geen hanglamp boven hangt kan er kaal en vreemd uitzien. Kies daarom voor een mooie statement lamp om op deze plek te hangen. Denk er bij een hanglamp ook aan dat het een ook als functionele verlichting kan dienen, door middel van een dimmer bijvoorbeeld. Heb je eters op visite of organiseer je een romantisch diner voor twee? Dan wil je zacht licht gebruiken voor de juiste setting. Maar heb je administratief werk te doen? Dan kun je hem altijd feller zetten om op die manier goed gefocust te blijven.

Staande lamp

Een staande lamp in huis kan echt bijdragen aan een laatste finishing touch. Misschien heb je nog een hoekje vrij en kun je maar niet bedenken wat je daar nog kunt neerzetten. Denk dan altijd even aan een mooie staande lamp! Ook naast de bank is een hele populaire plek voor deze statement piece. De lamp kan op deze plek ook de functie hebben van een beetje extra verlichting, voor als je bijvoorbeeld tv aan het kijken bent of lekker een boek aan het lezen bent.

Met de juiste verlichting in huis kun je altijd een fijne sfeer creëren. Succes!

Geef een reactie