Huis en tuinTips

Zo verjaag je mollen uit je tuin

Zo verjaag je mollen uit je tuin

Het is nooit leuk om een mol in je tuin te hebben. Want hoewel deze beestjes geen vlieg kwaad doen, kunnen ze je gezond waar je zo veel tijd en moeite in steekt binnen no-time verpesten. Want molshopen in je gazon is natuurlijk nooit mooi. Maar hoe kom je nu van deze beestjes af?

Er zijn vandaag de dag veel tactieken die je kunt inzetten om mollen te verjagen uit je tuin. Het is natuurlijk altijd goed om preventieve maatregelen te nemen. Denk hierbij aan mollengaas wat je kunt plaatsen. Maar mochten de beestjes toch een hoopje zand in je gazon creëren, dan kun je overgaan op ‘zwaardere’ maatregelen.

Carbid inzetten tegen mollen?

Met zwaardere maatregelen denk je mogelijk aan mollen verjagen met carbid. Want carbid schieten wordt niet alleen met nieuwjaar gedaan. Zo werd karbid schieten veel gebruikt om mollen te verjagen uit de tuin. En dan zeggen we ook met opzet ‘werd’. Want vandaag de dag is mollen carbid verboden om te gebruiken tegen de beestjes. Het is dan ook bij de meeste bestrijding winkels niet meer mogelijk om carbid te kopen om mollen mee te verjagen. En daarom is het aan te raden om naar andere tactieken te kijken om mollen te verjagen. En deze nemen we graag met je door.

Carbid inzetten tegen mollen?

De mollenklem

Het plaatsen van een mollenklem is een andere bekende manier om mollen te verjagen. Het beestje zal op slag dood zijn en hoeft hier dus niet mee te lijden. Hoewel het niet de meest diervriendelijke manier is af te komen van mollen in je tuin, is het wel zeer effectief. Vraag dus bij aanschaf van een mollenklem altijd om advies van je leverancier. Je wilt er zeker van zijn dat je de mollenklem goed neerzet. Ook is het belangrijk dat er geen mensen of dieren in de buurt komen van de mollenklem. Het kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen wanneer mensen en dieren hier op gaan staan.

De mollenklem

Een mollenval

Wil je voor een meer diervriendelijke manier van mollen verjagen gaan? Dan is een mollenval wat voor jou. Een mollenval wordt in een mollengang geplaatst. En zo kun je de mollenvanger. Je kunt erachter komen waar de gangen zich bevinden door alle molshopen in de avond dicht te gooien. Wanneer er de volgende dag nieuwe hopen ontstaan, kun je aan de lengte hiervan achterhalen waar de gangen zich bevinden. Wanneer je de mol gevangen hebt kun je deze op een andere locatie loslaten. Het is hierbij raadzaam om dit in een omgeving te doen waar veel andere mollen zitten. Pas op dat je de mol goed vastpakt. Want de beestjes hebben scherpe tanden waarmee ze je kunnen bijten. Daarnaast kunnen de beestjes veel bacteriën met zich meedragen, wat ervoor zorgt dat de wond langzaam zal genezen.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een duidelijk beeld van de mogelijkheden om mollen te verjagen uit je tuin. Let altijd op de voor- en nadelen van een bepaalde maatregel. Zo zit er verschil in effectiviteit en diervriendelijkheid van je maatregelen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je een tactiek uitkiezen die het beste bij je past.

Geef een reactie