algemeen

Een psycholoog is er voor deskundig advies en praktische oplossingen

Een psycholoog is er voor deskundig advies en praktische oplossingen

Pieker je veel? Bijvoorbeeld over je baan of je thuissituatie? Sta je voor belangrijke keuzes in het leven en weet je niet welke weg je moet inslaan? Heb je last van faalangst, ervaar je angstklachten of heb je depressieve gevoelens? Psycholoog Hoorn helpt je bij deze en andere klachten. Drs. Delicia Takes is het gezicht van deze psychologenpraktijk. In haar werk als psycholoog wordt zij geïnspireerd door de vraag: wat drijft de mens? In de behandelingen laat ze jou nadenken over de belangrijke dingen die je bezighouden. Zo kun jij tot nieuwe waardevolle inzichten komen. Met technieken uit de cognitieve gedragstherapie, positieve psychologie en mindfulness geeft ze je handvatten waarmee jij weer vooruit kunt. 

Klachten en krachten

Wat de aard van je klachten ook is, bij Psycholoog Hoorn sta jij als persoon centraal. In veel gevallen is de hulpvraag concreet. Je kampt bijvoorbeeld met een negatief zelfbeeld, faalangst of werkgerelateerde problematiek. Ook mensen met een burn-out, slaapproblemen en trauma’s melden zich regelmatig bij de psycholoog. Maar soms is het lastig om onder woorden te brengen wat er precies aan de hand is. Vind jij dat ook lastig? Maak je daarover geen zorgen; dit overkomt veel mensen. Tijdens de behandelingen bij Psycholoog Hoorn wordt ervoor gezorgd dat jij je goed op je gemak voelt. Naast ruimte voor je klachten, is er bovendien ruimte voor je krachten. Wie ben jij en waar liggen jouw sterke punten? In het eerste gesprek neemt de psycholoog alle tijd om je te leren kennen. Delicia Takes heeft aandacht voor jouw problemen en je levensbagage. Samen met jou bespreekt zij jouw verhaal en legt ze je uit wat zij denkt dat er speelt. Op deze manier streeft de psycholoog ernaar om in het eerste gesprek helder te hebben waarvoor jij hulp zoekt en wat je in de behandeling nodig hebt.

Helpende denkpatronen

De behandelingen bij Psycholoog Hoorn zijn gericht op jouw specifieke klachten en wensen. De psycholoog gebruikt hierbij technieken uit diverse behandelmethoden. Delicia Takes werkt voornamelijk met cognitieve gedragstherapie. Met deze vorm van psychotherapie krijg je zicht op je denkpatronen. Je onderzoekt hoe jouw gedachten samenhangen met je gedrag en je gevoelens. Gedachten kunnen namelijk grote invloed hebben op hoe je je voelt maar ook op hoe je je gedraagt. Vervolgens leer je hoe je gedachten die ongewenste gevoelens geven, kunt ombuigen naar gedachten die wél gewenste gevoelens met zich meebrengen. De psycholoog gaat samen met jou op zoek naar bepaalde patronen. Het doel van cognitieve gedragstherapie is het aanleren van helpende denkpatronen. Door je manier van denken te veranderen, kun je ook je gevoelens veranderen. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van cognitieve gedragstherapie. Het is wetenschappelijk bewezen dat de therapie zeer effectief is bij het behandelen van onder andere angst en depressie.

Vrijgevestigd psycholoog

Sinds 2010 werkt Delicia Takes als vrijgevestigd psycholoog in Hoorn. Zij vindt het interessant wat mensen beweegt om – bewust of onbewust – een bepaalde richting op te gaan in hun leven. Na het afronden van haar universitaire studie psychologie heeft zij zich in de praktijk verder ontwikkeld. Zij ontdekte hoe ze haar studie kon inzetten bij de ontwikkeling van een eigen werkwijze. Ook ontdekte ze hoe zij cliënten bewust kan maken van hun eigen gedachtegang en dat de invloed die ze hier zelf op kunnen uitoefenen heel sterk is. Drs. Delicia Takes werkt toekomstgericht en vakkundig en streeft ernaar om jou een goede stap vooruit te laten maken. Haar psychologenpraktijk is aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en Psychologen Nederland (Psyned).

Geef een reactie