algemeenLifestyleMens&gezondheidTips

6 tips om je huid tijdens de winter goed te verzorgen

6 tips om je huid tijdens de winter goed te verzorgen

De koude temperaturen, een ijzige wind en de winterzon. Je huid kan in de winter wel wat extra’s gebruiken. Je huid heeft namelijk in de winter moeite om vocht en voedende ingrediënten op te nemen en vast te houden. Hierdoor droogt je huid nu uit en zul je in de toekomst merken dat je huid sneller verouderd is. Ook is je huid in de winter viezer omdat je bijvoorbeeld een muts op hebt en een sjaal om doet. Hierdoor raken poriën makkelijker verstopt. Genoeg redenen dus om even te kijken naar je huidverzorgingroutine. We geven je daarom 5 tips om je huid deze winter een handje te helpen

1. Beschermen tegen de zon

In de zomer gebruik je zonnecrème tegen uv-straling. In de winter is dit echter ook belangrijk! Hoewel de zon misschien minder sterk is, is je huid in de winter wel kwetsbaarder door de temperatuurverschillen. Daarnaast is het goed om te weten dat sneeuw, net als water, zonnestralen reflecteert. Op wintervakantie of wanneer het gesneeuwd heeft, is het dus extra belangrijk om je gezicht tegen de uv-straling te beschermen.

2. Reinig je huid elke dag goed

Doe dit aan het begin en het einde van de dag. Kies in de winter voor een cleanser die geschikt is voor een droge huid, omdat je huid in de winter droger is door de kou en temperatuurverschillen.

3. Breng na de reiniging een hydraterende dag crème aan met SPF.

Kies voor een dag crème die een beschermende laag op je huid aanbrengen. Hiermee voorkom je schade door de koude winterse wind. Breng daarna pas je make-up aan.

4. Geef je huid een extra boost

Met een gezichtsmasker geef je je huid een goede dosis aan verzorgende ingrediënten. Dit is extra fijn na een aantal koude winterdagen. Dit kun je wekelijks doen naast de andere verzorgingstips.

5. Make-up en verzorging in één

Wil je efficiënt je huis verzorgen terwijl je er wel op je best uitziet? Dan is het aan te raden om ook op te letten welke make-up je gebruikt. Make-up is namelijk vaak niet al te goed voor je huid. Verzorgende make-up van Ilia Beauty kan hier een prima oplossing zijn om de verzorging en mooie make-up te combineren.

6. Genoeg beweging

Veel mensen bewegen in de winter een stuk minder, maar voor je huid is het belangrijk om lekker te blijven bewegen. Je stimuleert zo de bloedcirculatie, dit is belangrijk voor het herstel van je huid na een aantal koude winterdagen.

Geef een reactie