LifestyleMens&gezondheid

Waarom een herbruikbare drinkfles beter is dan een petfles

Waarom een herbruikbare drinkfles beter is dan een petfles

Genoeg drinken is ontzettend belangrijk voor je lichaam. Een volwassen persoon heeft gemiddeld zo’n 1,5 tot 2 liter water per dag nodig om goed te functioneren. Op warme dagen is het zelfs beter om nóg meer water te drinken om goed te hydrateren. Het is dus verstandig om altijd water bij je te hebben. Een herbruikbare waterfles is hiervoor de beste keuze, maar helaas grijpen veel mensen nog steeds naar een petfles uit de supermarkt. Ben jij zo’n persoon? In dit artikel leggen we je uit waarom een herbruikbare fles beter is dan een petfles.

Een herbruikbare waterfles is goedkoper

Je moet even een kleine investering doen, maar uiteindelijk ben je met een herbruikbare fles een stuk voordeliger uit dan met een petfles. De levensduur van een petfles is behoorlijk kort, zeker als je ‘m niet een of meerdere keren opnieuw vult met kraanwater. Een herbruikbare fles gaat een stuk langer mee. Tel uit je winst.

Petflessen worden snel vies

Sommige mensen gebruiken hun petfles als herbruikbare waterfles. Op zich is het een goed idee om je plastic flesje in ieder geval meerdere keren te gebruiken voordat je ‘m weggooit, maar doe dit niet te vaak. Plastic flesjes uit de winkel zijn bijzonder slecht schoon te krijgen en bacteriën maken hier graag gebruik van. Het komt je gezondheid niet ten goede om een plastic fles continu te blijven hergebruiken. Herbruikbare drinkflessen zijn veel makkelijker schoon te maken en zijn bovendien vaak vaatwasserbestendig. 

Plastic is slecht voor het milieu

Do we need to say more? Inmiddels is iedereen wel op de hoogte van de enorme plastic soep die in de oceaan rond drijft. Hoewel de meeste plastic flessen tegenwoordig gerecycled kunnen worden, belanden lang niet alle plastic flessen daar waar ze horen. Single-use plastic is vaak ontzettend overbodig en het is veel beter voor het milieu als iedereen herbruikbare items zou gebruiken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle brandstoffen die nodig zijn om jouw plastic flesje te produceren, te vullen met water en in de supermarkt bij jou om de hoek te krijgen.

Altijd een fles bij de hand

Wie standaard een herbruikbare fles in de tas heeft, zal nooit dorst hebben. Het kraanwater van Nederland is van ontzettend goede kwaliteit. Je kunt dus overal zonder zorgen je fles met water vullen. Fun fact: Nederlands kraanwater is vaak van betere kwaliteit dan water uit plastic flessen.

Het hebben van een herbruikbare waterfles scheelt je bovendien weer een tripje naar de supermarkt om snel even je dorst te lessen. 

Geef een reactie