Huis en tuinTips

Handige technische hulpmiddelen voor jouw huis

Handige technische hulpmiddelen voor jouw huis

Je kunt het leven in je huis een stuk comfortabeler maken door handige technische snufjes te plaatsen. En wij hebben voor je uitgezocht wat je zoal kunt doen aan je woning om het te voorzien van extra comfort en andere voordelen. Ben je benieuwd wat we gevonden hebben? Lees dan snel verder.

Behoud meer warmte

Je wilt natuurlijk zo weinig mogelijk geld kwijt zijn aan de energierekening. En het zou ook wel fijn zijn om minder brandstof te gebruiken, zodat je minder CO2 uitstoot en hiermee je steentje bijdraagt aan een beter milieu. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken? Wij raden aan om te beginnen bij je eigen huis. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk warmte laat ontsnappen uit je woning. Zo hoef je de verwarming ook minder hoog te zetten. Je kunt minder warmte je huis uitlaten door je huis beter te isoleren. Dit kan bijvoorbeeld met een tochtstrip. Deze kun je tussen je deur en kozijn plaatsen om te voorkomen dat er geen tocht doorheen komt. Deze tochtstrip kun je buiten én binnen plaatsen. Daarnaast kun je jouw dak isoleren of zoldervloer. Want veel warmte zal via het dak verloren gaan. Door hier rekening mee te houden kun je al snel veel besparen op je energie.

Plankdrager

Iets heel anders, maar wat wel heel handig is, is een plankdrager. Met een plankdrager kun je jouw boeken netjes in je huis plaatsen. Want door overal je boeken te laten slingeren, zal je huis er natuurlijk niet netjes uitzien. Bovendien kun je met een houten plankdrager een mooie uitstraling meegeven aan je huis. De combinatie van keurig gestapelde boeken en een mooie houten plankendrager zal voor een  mooie dosis stijl zorgen. Je kunt ook andere materialen aanschaffen, maar zorg er in ieder geval voor dat de plankdrager bij de rest van je interieur past.

plankdrager

Ventilatierooster

Je wilt er zeker van zijn dat de lucht in je huis zuiver is. En dat kan alleen met voldoende ventilatieroosters. Je koopt een ventilatierooster bij een expert, zodat je zeker weet dat je goede kwaliteit in huis hebt. Zo zorg je ervoor dat de lucht in je huis schoon is. Hierdoor kun je gezondheidsklachten vermijden. Denk bijvoorbeeld aan keelpijn of problemen aan je luchtwegen. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen en daar kan een ventilatierooster je goed bij helpen.

Bijenbekjes

Heb je wel eens last van ongedierte tussen je spouw? Dan zijn bijenbekjes zeker iets voor jou. Hiermee voorkom je dat insecten en andere diertjes zich zullen nestelen tussen jouw spouwmuur. En dat is erg fijn. Want helaas werd er vooral vroeger niet veel rekening gehouden met eventueel ongedierte dat zich kon gaan nestelen in de spouw. Hier zijn dan ook geen maatregelen tegen getroffen om dit te voorkomen. Maar gelukkig kun je met bijenbekjes eenvoudig maatregelen nemen tegen dit probleem. Hierdoor zal ongedierte in je spouw al snel een probleem van het verleden zijn. Gelukkig kun je de bijenbekjes ook heel gemakkelijk zelf plaatsen. Je kunt het zelfs na het metselen nog plaatsen, waardoor het altijd toepasbaar is.

Geef een reactie