KledingLifestylemannenvrouwen

Waarom voor merkschoenen kiezen?

merkschoenen

Het leven lijkt steeds duurder te worden en we proberen steeds meer manieren te vinden om goedkope aankopen te doen. Ook op schoenen wordt snel bezuinigd. Waarom zou je immers dat ene paar merkschoenen kopen als je daar 4 andere paren voor kunt halen? Ondanks het prijsverschil is het toch raadzaam om sowieso een paar merkschoenen in de kast te hebben. Wij leggen uit waarom.

Kwaliteit staat voorop

We zien dat mannen vaker merkschoenen kopen dan vrouwen. Dit komt vooral doordat mannen sneller geneigd zijn om voor een functionele en kwalitatieve schoen te kiezen. Ook kosten proberen ze te beperken door bijvoorbeeld schoenen te kopen in de Floris van Bommel sale. Wat we vooral zien bij merkschoenen is dat de kwaliteit voorop staat. Ze worden met veel precisie en kennis vervaardigd, daarnaast beschikken deze bedrijven ook nog eens over oog voor detail en worden alleen de beste materialen gebruikt. Dit zien we bijvoorbeeld bij de Floris van Bommel schoenen, maar ook bij andere kwaliteitsmerken voor mannen. Je weet bij de aankoop van een merkschoen dat de kwaliteit gegarandeerd is.

Floris-Van-Bommel merkschoen

Geef je voeten meer comfort

Merkschoenen zitten vaak een stuk comfortabeler doordat ze enkel gemaakt worden van de beste materialen. Vooral als je staand werk doet of in je dagelijks leven veel afstanden aflegt is het belangrijk om goed te zorgen voor je voeten. Je moet er immers nog heel lang meedoen!

Om je voeten nog meer comfort te geven is het belangrijk om te letten op de pasvorm. Vrijwel iedereen heeft baat bij een andere pasvorm, geen enkele voet is immers gelijk. Ga naar een speciaalzaak om zo de beste schoenen voor jou uit te kiezen.

pasvorm schoenen

Duurzaam en sterk

Ondanks dat merkschoenen een stuk duurder zijn, doe je er ook veel langer mee. Hierdoor zal je op langer termijn juist veel geld besparen. Je hoeft immers niet om de zoveel tijd weer een nieuw paar te kopen en ook die kleine bedragen lopen zeer snel op. De meeste mensen doen gemiddeld zo’n 5 jaar met merkschoenen. Daarnaast weet je precies welke materialen er gebruikt worden en dat de schoenen zijn geproduceerd onder veilige arbeidsomstandigheden.

Beter voor de derde wereld

Anno 2018 leren we steeds meer te denken aan onze medemens. Zo wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van polyester, hierdoor wordt er een heel stuk minder leer geproduceerd in de Derde Wereldlanden. Voor het produceren van leer worden er veel chemische stoffen gebruikt die daar het milieu verstoren. Dat geeft je toch een beter gevoel als je je nieuwe merkschoenen past.

Merkschoenen voor je kind: wel of niet doen?

De meeste mensen kopen geen merkschoenen voor hun kind. Ze vinden het zonde van het geld. De kinderen zijn er immers zo uitgegroeid en je moet wel de hoofdprijs betalen. Toch zijn er ook genoeg redenen om wel voor merkschoenen te gaan. Allereerst kunnen ze tegen een stootje en dat is natuurlijk wel nodig bij een kind. Ook blijven ze langer goed, waardoor je ze makkelijk kunt verkopen of kunt doorgeven.

 

Geef een reactie