Huis en tuinTips

Breng de finishing touch aan met een tuintafel

vuurtafel

Tuintafels zijn er in allerlei soorten, formaten en materialen. Kies je voor een mooie tuintafel van hout of een onderhoudsarme tafel van aluminium? Logisch dat er veel verschillende soorten tafels zijn, want dit gewilde item moet eigenlijk in iedere tuin of balkon aanwezig zijn. Waarom? Met een tuintafel ervaar je allereerst meer comfort. Handig om je glas, iPad of boek op neer te leggen als je even met de ogen gesloten wilt genieten van de zon. Ook voor gezellige etentjes kan een tuintafel niet missen. Daarnaast is dit tuinitem onmisbaar omdat het de puntjes op de i zet in je tuin. Het zorgt voor een totaal plaatje en met een mooi bloemstuk of ander accessoire geef je sfeer aan het geheel. Benieuwd naar een aantal toffe nieuwe varianten van dit meubelstuk? Lees dan snel verder.

Vuurtafels

Hoe klinkt dat: de zon gaat onder en de temperatuur daalt. Met een vuurtafel verleng je je avond, doordat je heerlijk warm zit. Deze nieuwe trend voor in de tuin geeft een plezierige warmte en staat ook nog eens geweldig. En ook handig dat ze voor extra licht zorgen wanneer de nacht gaat beginnen. Goed om te weten dat voortafels met een vuurelement op gas niet vonken of roken. Je kleding blijft dus fris!

Loungetafels

Loungetafels, ook wel bijzettafels genoemd, zijn hipper dan ooit. Waarom deze items zo hip zijn? Je kunt je helemaal uitleven. Deze tafels nemen weinig ruimte in beslag. Daarom kiezen velen voor meerdere tafels bij elkaar. En de kunst is om los te gaan: zet loungetafels van verschillende kleuren en/of materiaalsoorten bij elkaar. Lijkt dit te bont in jouw ogen? Neem een aantal stappen achterwaarts en bekijk het geheel vanuit een andere perspectief. Laat het even een dag staan en je gaat er van houden, écht waar!

Sidetables

Sidetables geven een kale muur of balkon een gezellige sfeer. Het leuke is dat een sidetable vaak uit meerdere lagen bestaan. Zo heb je veel ruimte om leuke accessoires erop te plaatsen. Ook dit soort tafels zijn erg praktisch en dienen voor velen als opslagtafel. De sidetables zijn ook zeer geschikt voor kleinere tuinen en terrassen.

Inspiratie gekregen door bovenstaande blog? Dan nog één laatste tip bij het aanschaffen of inrichten van je tafel: verplaats accessoires of andere materialen met regelmaat van het tafelblad. Door het vochtige klimaat van Nederland kan vocht onder een accessoire achterblijven, waardoor kringen en lelijke vlekken ontstaan.

 

 

Geef een reactie