Huis en tuinTips

Zelf een wespennest bestrijden

wespennest bestrijden

Heb je last van een wespennest? De enige manier waarop je hier vanaf komt, is het wespennest bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden, kan dat? In principe kan iedereen een wespennest bestrijden. Durf je het niet aan om een wespennest te bestrijden, schakel dan de hulp in van een professionele wespenbestrijder.

Het wespennest vinden

Om een wespennest te bestrijden, moet je eerst het wespennest vinden. Een wespennest vind je door te kijken waar wespen heen vliegen. Een wespennest kan overal zitten, in de grond, in de spouwmuur of onder de dakrand. Daar waar de wespen naar binnen vliegen, zit de ingang van het wespennest. Als je het wespennest gevonden hebt, kun je zien of het wespennest zelf te bestrijden is.

Wanneer kan ik een wespennest bestrijden?

Zelf een wespennest bestrijden is alleen mogelijk als je er goed bij kunt. Als het wespennest op een lastig te bereiken plek zit, kun je beter een professional inschakelen. Het wordt dan een risicovolle situatie, want als het misgaat heb je allemaal agressieve stekende wespen achter je aan. Sommige mensen zijn heel gevoelig voor wespensteken. Als het wespennest op een makkelijk te bereiken plek zit, kun je proberen zelf het wespennest te bestrijden.

Wespennest bestrijden – tips

Zelf een wespennest bestrijden is niet zonder risico’s. Om veilig een wespennest te bestrijden, hebben wij de volgende tips voor je:

  • Een wespennest bestrijden doe je ‘s avonds, dan zitten immers alle wespen in het nest.
  • Een wespennest bestrijden doe je niet door de ingang van het wespennest dicht te stoppen, dit is erg gevaarlijk.
  • Een wespennest bestrijden doe je met beschermende kleding, draag lange kleren, doe iets over je hoofd en trek handschoenen aan.
  • wesp

Waarmee bestrijd je een wespennest?

Er zijn verschillende bestrijdingsmiddelen waarmee je een wespennest bestrijden kunt, zoals wespen schuimspray en wespenpoeder. Wespenspray is vooral handig voor lastig te bereiken wespennesten. Professionals beschikken echter over effectievere bestrijdingsmiddelen. Het best laat je een wespennest bestrijden door een ervaren wespenspecialist. Hierdoor loop je geen onnodig risico en wordt snel en effectief het wespennest bestreden.

Geef een reactie