Huis en tuinTips

Voordelen van raamfolie

Voordelen van raamfolie

Het tinten van jouw ramen kan veel meer te maken hebben met inhoud dan met stijl. Een van de belangrijkste en meest besproken voordelen van het tinten van ramen is het potentieel om jouw energierekening merkbaar te verlagen. Het kan een moeilijk proces zijn om het juiste meubel te vinden dat past bij de grootte en stijl van jouw huis. Overmatige blootstelling aan de zon kan jouw kostbare meubelbevindingen doen vervagen en beschadigen, maar het tinten van ramen kan helpen. Je kunt jouw favoriete meubels bewaren zonder dat je het enige huis in de buurt hoeft te zijn dat erop staat de gordijnen goed gesloten te houden. Raamfolie biedt UV-bescherming die de vervagingsschade die door de zonnestralen wordt veroorzaakt, tot een minimum beperkt. Dit betekent dat jouw tapijten, vloerkleden, kunstwerken, houten vloeren en meubelstukken allemaal een levensduurverlenging krijgen. Door te tinten houdt je jouw interieur in vorm terwijl je toch kunt genieten van de zonnestralen.

Bescherm tegen de schadelijke Uv-stralen van de zon

De meeste gezinnen hebben het geluk om te onthouden dat ze zonbescherming moeten gebruiken wanneer ze een dag op het strand doorbrengen. Hoe lachwekkend het idee van bescherming tegen de zon binnenshuis ook mag lijken, het is in feite een realiteit. De schadelijke Uv-stralen van de zon kunnen nog steeds mensen in hun huizen aantasten. Gelukkig verminderen de meeste raamfolieproducten schadelijke Uv-stralen met meer dan 90%, waardoor gezinnen over de hele wereld zorgeloos kunnen genieten van de warmte en vitamine D van de zonnestralen.

Minimaliseer schade tijdens raambreuken

Een raamfolie op maat is een juiste optie om je ramen te beschermen. Of het nu in een woon- of bedrijfsgebouw is, ruiten lijken altijd het risico te lopen te breken onder de kracht van een dolende softbal. Het tinten van ramen voegt een extra bescherming laag toe, zodat jouw gebouwramen breken op een manier die vergelijkbaar is met die van autoruiten. Deze folie elimineert het risico van verbrijzeling, waardoor wordt voorkomen dat de glasscherven het huis in spuiten en mogelijk gezinsleden verwonden. Raamfolie versterkt ook de glasruiten in het algemeen, waardoor het risico op breuk wordt geminimaliseerd, zelfs in het geval van hevige stormen of pogingen tot vandalisme. Raamfolie biedt de huiseigenaar echt het beste van twee werelden. Raamtint laat nog steeds prachtig licht in jouw huis, terwijl het interieur van jouw huis verduisterd wordt voor het trottoir. Dit maakt het tinten van ramen een uitstekende keuze voor kamers die extra privacy nodig hebben, zoals badkamers, slaapkamers en kantoren die toevallig aan de straat liggen.

Geef een reactie