LifestyleTipsvrouwen

Speelgoed voordelen

Speelgoed voordelen

Wanneer een kind speelgoed vastpakt en leert het te manipuleren, oefenen ze hun motoriek en worden ze bedrevener in hand-/oogcoördinatie. Dit helpt jouw ​​kind door de stadia van lichamelijke ontwikkeling heen te komen. Speelgoed waarbij ze moeten duwen, trekken, grijpen, knijpen, draaien of op een andere manier hun handen en lichaam gebruiken om het iets te laten doen, zijn essentieel voor de groei van een kind. Klein speelgoed, zoals poppen, auto’s en blokken die in de handen van jouw kind passen, zijn meestal favoriet omdat ze gemakkelijk vast te houden en te dragen zijn. Door hun handen te gebruiken om hun speelgoed te positioneren of het in hun zakken te stoppen, krijgen kinderen ultieme controle. Kleinere details op speelgoed, zoals knopen of ritsen of kralen, laten kinderen oefenen met fijne motorische details.

Speelgoed verfijnt de motorische ontwikkeling van een kind

Groter speelgoed dat kinderen met hun hele lichaam manipuleren, is even nuttig om een ​​kind te helpen zich fysiek te ontwikkelen. Of het nu gaat om het gooien of vangen van een strandbal, leren fietsen of springen op een pogo-stick, kinderen die deze vaardigheden onder de knie hebben, kunnen later moeilijkere taken aan.

Te veel speelgoed kan overweldigend zijn

In speelgoedkisten kun je diverse speelgoed leggen om het vervolgens te gebruiken, wanneer het nodig is. Het is ideaal want je kan het opbergen zodat het veilig opgeborgen is. Hoe geweldig en belangrijk speelgoed ook kan zijn, houd er rekening mee dat een kind overweldigd kan worden door te veel opties. Kwantiteit is niet beter dan kwaliteit als het om speelgoed gaat. Het is beter om minder speelgoed te hebben waar jouw kind meer mee kan doen dan meer speelgoed dat zich rond de speelruimte verzamelt en rommel creëert. Als je merkt dat jouw kind moeite heeft met het opruimen van zijn speelgoed, tijdens het spelen met grote emoties omgaat, of zegt: “Ik verveel me”, ondanks dat het veel speelgoed heeft, is de kans groot dat hun emotionele welzijn wordt beïnvloed door de overvloed aan speelgoed in hun gebied.

Andere voordelen

Speelgoed biedt verbinding, positieve herinneringen en een manier om met hun gevoelens om te gaan. Is het je ooit opgevallen hoe gehecht kinderen raken aan hun speelgoed? Dit is een fenomeen dat over het algemeen een gezonde en positieve binding bevordert. Kinderen associëren hun speelgoed met liefde, aandacht en geluk. Dus wanneer ze genegenheid aan hun speelgoed schenken, cultiveren en koesteren ze zoete jeugdherinneringen.

Geef een reactie